KITO, de terugkeer van onze energievreter

Maandag 8 oktober 2012 — FAMOUS en Electrabel lanceren een nieuwe energiebesparingscampagne

Vandaag gaat de nieuwe ‘Energy Saving’ campagne van Electrabel van start. Een ideale gelegenheid om Kito, de sympathieke hond die we kennen van de reclamespot voor de Smart energy box van maart dit jaar, voor een nieuwe campagne aan te lijnen. Als hét symbool voor excessief energieverbruik, komt hij terug in een nieuwe TV-spot, een radiospot en in advertenties. Zo kan Electrabel nieuwe producten en diensten voorstellen die de verbruikers helpen om hun energie beter te beheren.

Kito, een energievretende mascotte

De hamvraag: hoe kan de klant geholpen worden om zijn verbruik beter te beheren? Electrabel investeert dan ook sinds meerdere jaren in de ontwikkeling van producten en diensten die zijn toegespitst op energiebesparing. Geen mens die Electrabels boodschap beter weet over te brengen dan onze vierpotige held, Kito. Vandaar dat hij opnieuw enkele kostelijke avonturen mag beleven in een nieuwe TV-spot. Daarnaast kaapt hij ook in een radiospot de hoofdrol weg en wordt zijn beeldige snoet op enkele advertenties gedrukt.

Jean-Marc Wachsmann, CD Associate bij FAMOUS vertelt: “De eerste spot die met Kito werd opgenomen, bleek een schot in de roos. Omdat de gloednieuwe Smart thermostat touch werkt volgens hetzelfde principe als de Smart energy box, namelijk het bedienen vanop afstand, leek het ons logisch om op hetzelfde spoor verder te gaan en Kito terug ten tonele te voeren. Bovendien is het even amusant om zo’n spot te filmen als om ernaar te kijken.”

De campagne bestaat uit een nieuwe televisiespot voor de lancering van de Smart thermostat touch (een systeem waarmee je je verwarming zelfs vanop afstand kan controleren en programmeren), een radiospot en een advertentie om de Check-up Call te promoten (een nieuwe gratis dienst om je energieverbruik te evalueren met slechts één telefoontje). Daarnaast zal ook Kito’s succesvolle debuutspot voor de Smart Energy box opnieuw worden uitgezonden.

De TV-campagne gaat van start op 8 oktober op RTL, ClubRTL, PlugRTL, La Une, La Deux, VTM, 2Be, VIER, Vijf, Acht, Vitaya en National Geographic.

De lancering van de radiocampage en de advertentie is voorzien voor 22 oktober.

Lees het bericht over de eerste avonturen van KITO http://famous.prezly.com/een-hondenleven-zegt-u

Meer informatie over de producten van Electrabel: www.electrabel.be

Electrabel Smart thermostat touch - Spot met de hond /Funny dog (NL)

Advertentie KITO