Een hondenleven zegt u?

Maandag 5 maart 2012 — Brussel, 5 maart 2012 – De nieuwe campagne van FAMOUS voor de lancering van de Smart energy box van Electrabel gaat vandaag van start. Centraal in deze campagne: een hond die maar al te graag de boel op stelten zet en alle elektrische huishoudapparaten uitprobeert zodra baaslief de deur uit is. Hiermee wil Electrabel duidelijk maken dat we niet altijd weten waar onze energie precies naartoe gaat. Goed nieuws! Met de Smart energy box kunnen we voortaan ons verbruik – ook vanop afstand – op de voet volgen. De campagne bestaat uit een spot voor televisie en bioscoop, bumpers, affiches en advertenties.

Als de kat van huis is …

Om de Smart energy box van Electrabel te promoten, wil FAMOUS aantonen dat gezinnen niet altijd weten waar hun energie naartoe gaat. De creatieve geesten van FAMOUS hebben in dit kader een aantal grappige situaties bedacht met niemand minder dan een hond in de hoofdrol. Zodra zijn baasjes de deur uit zijn, nestelt deze lieve thuisblijver zich voor de televisie, slaat hij aan het gamen of verwent hij zich met een vers fruitsapje uit de blender.

Jean-Marc Wachsmann, Creative director bij FAMOUS: “We wilden aantonen hoeveel centen een gezin nodeloos aan energie uitgeeft en dat bracht ons op het idee van iemand die buiten uw medeweten uw energiefactuur de hoogte injaagt. Blame it on the dog … dat leek ons wel een leuke invalshoek. Vandaar het idee van de hond die zich eens goed laat gaan zodra de voordeur achter u in het slot valt. We hebben bij de productie en hondentrainers nagevraagd wat zo’n viervoeter op vrij korte termijn kan aanleren en uitvoeren, en zijn dan aan het uitschrijven geslagen. Een zeer efficiënte regisseur, een op en top professionele hond en een uiteindelijk vrij vlotte opname later zijn wij héél tevreden over het resultaat!”

Ga slimmer om met energie

Het idee voor deze campagne mocht meteen op het nodige enthousiasme van Electrabel rekenen. Barbara De Laet, Brand Manager bij Electrabel: “Door nieuwe producten en diensten te ontwikkelen, wil Electrabel haar klanten helpen om hun energieverbruik en ecologische voetafdruk te verminderen. De campagne toont op een heel ludieke manier wat de Smart energy box is en lost perfect al onze verwachtingen op het vlak van imago en doelgroep in. FAMOUS had meteen begrepen hoe complex het is om zo’n nieuw producttype op de markt te brengen en is er dan ook in geslaagd om dit alles in een eenvoudige boodschap en visueel aantrekkelijke campagne te gieten.”

Vanaf 5 maart zijn de eerste spotjes van de campagne op televisie te zien. Hieronder vindt u het mediaplan:

Spot voor televisie 40” & 30”: vanaf 05/03

Spot voor bioscoop 40”: vanaf 14/03

Cinema bumper 12”: vanaf 14/03

Var 5” sponsoring Thuis/Groenland/Weerbericht: vanaf 12/03

36 m²: vanaf 05/03

2 m²: vanaf 06/03

Magazines: vanaf 14/03

### Einde persbericht ###

De Smart energy box is een oplossing voor gezinnen die vanop afstand hun elektrische toestellen en energieverbruik willen opvolgen.

Meer info op www.electrabel.be

TV-spot voor de Smart energy box van Electrabel - hond (NL) 2012.mpeg

MOF
Abribus
Magazine Advertentie