FamousGrey presenteert FamousGrey Performance

Performance-marketing-en-creativiteit-in-1

Amper 4 maand na de opstart van ‘Buyerminds Brussels*** investeert FamousGrey alweer in effectiviteit. Ditmaal door de opstart van FamousGrey Performance. Dit nieuwe departement wordt de digital analytics en mediabuying afdeling van FamousGrey. De focus ligt op meten, analyseren en blijvend optimaliseren van de digitale communicatie acties met als enige doel: nog betere resultaten van online campagnes. Arnout Everaert neemt de rol van ‘Head of Performance’ op zich. Hij zal samen met zijn team de Performance Marketing diensten van FamousGrey verder uitbreiden voor zowel bestaande als nieuwe klanten. 

FamousGrey Performance past helemaal in de visie van FamousGrey die creativiteit en resultaat succesvol wil combineren. Met de uitbouw van de performance afdeling kijkt FamousGrey bovendien naar de toekomst. Het belang van programmatic buying, realtime meten en analyseren blijft steeds groter en groter worden. Zo ligt het moment dat we TV reclame getarget programmatic kunnen inkopen en daar direct de impact van kunnen meten niet ver meer voor ons. Snél meten en bijsturen zal daar, net zoals bij online mediabuying vandaag, het cruciale verschil maken.

Jonathan Detavernier, Head of Interactive bij FamousGrey: “Met FamousGrey Performance willen we adverteerders kunnen bijstaan doorheen de ganse keten. Van het bouwen van het merk, tot het converteren naar een aankoop. Met Buyerminds Brussels werken we al heel erg op die finale conversie op de website van de klant. Met FamousGrey Performance zorgen we voor de best converterende traffiek naar die website. Met Arnout hebben we de juiste man op de juiste plaats. Een economist van opleiding, die al jaren met technologie bezig is. Een combinatie die we vaker zullen terug zien in bureau’s.”

Technologie en de kracht van creativiteit: een succesvolle tandem

Campagnes kunnen vandaag zeer precies getarget, gemeten en bijgestuurd worden. De technologie die dit mogelijk maakt, evolueert zeer snel. Die systemen beheersen is heel belangrijk, maar de juiste booschappen bepalen die mensen ook daadwerkelijk aanmoedigen te converteren zijn minstens even belangrijk. De kracht van FamousGrey Performance ligt bij mediabuyers en data analisten die voor deze boodschappen samenwerken met creatieven, strategen en persuasion experts. Dat zijn profielen die andere performance agencies meestal niet in huis hebben. Hierdoor wordt de communicatie eens zo effectief. Dit blijkt vaak de sleutel tot succes te zijn. 

Nog slimmer, creatieve campagnes voeren

Goed samenwerkende performance marketeers en traditionele campagneteams versterken elkaar ook op andere niveaus. Zo ziet men bijvoorbeeld dat men inzichten, verworven worden uit performance campagnes, opnieuw kan gebruiken om (creatieve) campagnes bij te sturen en ze zo nog effectiever te doen verlopen.

Arnout Everaert illustreert met een voorbeeld: “Voor VRT.NU, het gratis online videoplatform van VRT, leerden we dat vrouwen tussen 18 en 25 tijdens de week zeer makkelijk te overhalen zijn zich te registreren VRT.NU, en dit door specifiek gebruik te maken van een Thuis-boodschap. De kost per registratie bleek tot 5x goedkoper te zijn dan wanneer we gebruik maakten van een ander populair programma. Op basis van dit inzicht hebben we onze geplande campagne bijgestuurd door later extra printadvertenties te publiceren met ‘Thuis’ als thema, met focus op de doelgroep jonge vrouwen tussen 18 en 25 jaar.”

Famously Effective

“De combinatie van performance en creatie is een goed huwelijk. Hierdoor kunnen we de juiste doelgroepen met de juiste creatieve boodschappen het hele jaar door bereiken. Zo konden we verleden jaar ons aantal auto configuraties met 20% verhogen en dit aan een kost die 4x lager lag dan gewoonlijk. ” aldus klant Franck Zicot - Marketing Manager at Hyundai Belgium Luxemburg

###

Over Arnout Everaert  

Arnout Everaert (35 jaar) werkt vandaag 11 jaar in online marketing. Gestart als online accountmanager evolueerde hij geleidelijk tot een online marketeer die zich de laatste jaren ging specialiseren in Data & Performance Marketing. De goede resultaten van zijn werk en de acute nood aan Performance Marketing genesteld in een reclamecontext, resulteert vandaag in de oprichting van FamousGrey Performance. Arnout tekende voor Data & Performance Marketing-projecten bij klanten zoals NMBS, IXINA, De Lijn, Hyundai, VRT, Orde van Vlaamse Balies, WWF, maar ook bij startups zoals POM.     

*** Buyerminds is een online design agency dat werkt met de persuasion design methode.  De digitaal psychologen van Buyerminds designen websites die hierdoor nog beter inspelen op de psychologie van de consument. Centrale objectief Buyerminds: 200% effectiviteit. 

Contacteer ons
Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey Digital, Famous Relations, FamousGrey Productions en Buyerminds Brussels.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, NMBS, Volvo, Hyundai, Alken-Maes, Campari, IGLO en Visit Brussels.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in een 18e-eeuws klooster in de groene rand rond Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

FamousGrey
Hendrik Placestraat 43a,
1702 Groot-Bijgaarden