FamousGrey en Buyerminds brengen digitale (r)evolutie naar België

Nederlandse digitale psychologen steken grens over

Wat maken Bol.com, Coolblue en Booking.com -drie sites van Nederlandse origine- zo succesvol in België? Is het omdat ze sneller leveren? Misschien. Maar bovenal zitten deze websites vooral heel goed in elkaar. Dat men nog maar denkt aan een boek, en die  vijf minuten later al in het winkelmandje heeft liggen heeft immers veel te maken met een expertise die in Nederland al volop ingang heeft gevonden, en waar men in België vandaag nog minder bedreven in is: persuasion design. Websites designen op basis van de psychologie van consumenten. Vandaag betreden deze Nederlandse digitale psychologen voor het eerst ook de Belgische markt. Op vraag van heel wat Belgische bedrijven presenteert creatief bureau FamousGrey vandaag met trots de joint-venture ‘Buyerminds Brussels’. Diens methode is uniek in België en vertrekt vanuit de gedragspsychologie, met aan de basis het BJ Fogg model. Het is een aanpak die bewezen werkt en die de laatste jaren in Nederland door steeds meer bedrijven werd ingezet. Denk hierbij aan Albert Heijn, Thalys, KLM, Bol.com, ING Bank en NRC Handelsblad. 

Gedragspsychologie: noodzakelijke remedie voor digitale beslissingsstress

Met de komst van online design agency Buyerminds Brussels op de Belgische markt wil reclamebureau FamousGrey Belgische bedrijven en organisaties helpen kennis maken met een methode die Belgische websites, webshops en andere digitale toepassingen naar een nog hoger niveau kan tillen.

Zowat elke website, app, webshop of e-mailing heeft de ambitie ons dingen te laten ‘doen’. Ze willen ons aanmoedigen artikels te lezen, helpen interessante info te vinden, filmpjes te kijken, ons e-mailadres na te laten, iets te kopen, ons in te zetten voor een goed doel, informatie te delen met vrienden, onze belastingsbrief in te dienen, …  Elke stap online beoogt conversie. Maar aangezien ‘converteren’ (over gaan tot actie) gelijk staat aan het nemen van beslissingen; en aangezien mensen het van nature moeilijk hebben om beslissingen te nemen, leidt dit in kleine of grote mate tot een soort digitale beslissingstress. Net daarom dienen bedrijven zeer goed na te denken hoe ze mensen online willen ondersteunen bij het maken van die beslissingen. We komen dan al snel bij eeuwenoude psychologische modellen.

Joris Groen, psycholoog en Creatief Directeur van Buyerminds:

“Met de persuasion design methode willen we het mensen in eerste instantie makkelijk maken tot actie over te gaan, maar willen we hen daarnaast ook doorheen het hele proces gemotiveerd houden. Een lange reeks gedragspsychologische tactieken maken dit mogelijk. Ook online… Team Buyerminds is dan ook een a-typische combinatie van webanalysten, researchers, UX designers en… psychologen.”

Psychologie en technologie: hand in hand op weg naar 100% conversie én effectiviteit

Jonathan Detavernier, digitaal strateeg bij FamousGrey:

“Niets zo leuk als de digitale evolutie. Online kan je zowat alles meten en bijsturen, wanneer je maar wil. In real time. De digitale wereld maakt constante verbetering mogelijk. Alleen vergeten we in al dat ‘kunnen’ vaak écht te luisteren naar de gebruikers zélf. Niet technologie, wel psychologie staat centraal willen we onze digitale wereld nog verbeteren. Een win-win voor beide partijen. Digitale gebruikers genieten een aangenamere digitale ervaring. Onze klanten bieden we een grotere return on investment. Dàt is de reden waarom wij zo enthousiast zijn over deze bijzondere samenwerking met Buyerminds, een partij die als eerste op de Belgische markt de combinatie technologie en pyschologie begrijpt en succesvol kan toepassen.”

Die onmiskenbare ‘win-win’ voor zowel bedrijven als voor diens digitale bezoekers/klanten is voor Jonathan Detavernier cruciaal in het hele Buyerminds-verhaal:

“Bij FamousGrey zetten we al lang in op creativiteit die ook écht opbrengt. Getuige daarvan is dat ons werk niet alleen bekroond wordt met creatieve awards, maar ook met ‘Effie Awards’. Deze joint-venture past perfect in die filosofie. Merken bouwen op lange termijn, omzet genereren iedere dag.” 

About Buyerminds

Buyerminds is initieel gestart in Amsterdam, en opereert vandaag internationaal met uitbreidingen in Brussel en Peking. Buyerminds werkt voor top 50 klanten zoals Mercedes Benz, Volkswagen, ING, Air France/KLM, Mediahuis en een lange reeks startups. In België werkte het onder meer voor deze merken: Ixina, WWF, Team Belgium (BOIC), Mediahuis. 

www.buyerminds.be

About FamousGrey – Famously Effective

FamousGrey werd afgelopen jaar nog bekroond tot Agency of the Year door het Belgische ‘Media Marketing’. Het bureau telt vandaag 80 werknemers en heeft specialisten in huis in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Gedreven door creativiteit en ondersteund door slimme technieken en methodes uit verschillende communicatiedisciplines, werkt FamousGrey naar een zo hoog mogelijke return on investment voor haar klanten.  

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Engie, NMBS, Mediafin, VRT, Quickstep, Ixina WWF, Team Belgium (BOIC), Mediahuis en Thomas Cook. De kantoren van FamousGrey bevinden zich in een 18e-eeuws klooster in de groene rand rond Brussel.

www.famousgrey.com

 

Contacteer ons
Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey Digital, Famous Relations, FamousGrey Productions en Buyerminds Brussels.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, NMBS, Volvo, Hyundai, Alken-Maes, Campari, IGLO en Visit Brussels.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in een 18e-eeuws klooster in de groene rand rond Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

FamousGrey
Hendrik Placestraat 43a,
1702 Groot-Bijgaarden