Famous en MCE lanceren het project NotFound internationaal

Brussel, 23 mei 2013 – Na internationale buzz, een grote hoeveelheid deelnemingsaanvragen en vooral meer dan 13 miljoen weergegeven opsporingsberichten op bijna 3000 deelnemende websites, gaat het project NotFound internationaal. Missing Children Europe (MCE) en Famous zullen op 25 mei – niet toevallig de Internationale Dag van de Verdwenen Kinderen – aankondigen dat zes nieuwe landen zich bij het initiatief hebben aangesloten. Na België maken nu ook Frankrijk, Griekenland, Italië, Groot-Britannië, Cyprus en Spanje gebruik van NotFound. En dit is slechts een begin ...

Een vliegende start

NotFound.org werd op 25 september 2012 gelanceerd in België en kon meteen op heel wat nationale en internationale aandacht rekenen. Tal van websites integreerden de applicatie in hun 404-pagina’s en maakten het zo mogelijk meer dan 73.000 opsporingsberichten per dag weer te geven. Na verloop van tijd kreeg MCE meerdere aanvragen binnen om het project op wereldschaal te ontwikkelen. Na acht maanden studie, analyse en ontwikkeling is het project vandaag klaar voor lanceringen in andere landen.

Zes nieuwe landen sluiten zich aan bij NotFound.org

Meerdere verenigingen wensten het project NotFound voor hun land te ontwikkelen. Op hun vraag werden Frankrijk, Griekenland, Spanje, Groot-Britannië, Italië en Cyprus aan het initiatief toegevoegd. Allen zullen zij hun deelname officieel aankondigen naar aanleiding van de Internationale Dag van de Verdwenen Kinderen. De website www.notfound.org werd verbeterd om tegemoet te komen aan de behoeftes van elk land en om de bijhorende opsporingsberichten te kunnen verspreiden.

Naast de Europese ontwikkeling werkt MCE ook aan de integratie van Canada aan het project. Aanvragen vanuit Amerika en Azië worden momenteel verwerkt.

NotFound, wanneer een fout een kans wordt

Het project NotFound is gelanceerd door Missing Children Europe, zijn Belgische organisatie Child Focus en het creatief bureau Famous. Het initiatief maakt het mogelijk 404 pages op websites te gebruiken als grootschalig communicatiekanaal voor opsporingsberichten.

NotFound.org sinds zijn lancering op 25/09/2012 :

  • Bijna 3000 deelnemende websites
  • Meer dan 13.300.000 geziene opsporingsberichten
  • Reach van 36 miljoen op Twitter

Met de hulp van Amazon Web Services, Inc. (“AWS”)

Missing Children Europe kan voortaan rekenen op een bijzonder waardevolle steun voor de expansie van NotFound. AWS heeft namelijk aangeboden de website www.notfound.org te hosten. Dit zal de verdere ontwikkeling van het project op wereldwijde schaal ongetwijfeld een opmerkelijke duw in de rug geven.

Big tweet

De Internationale Dag van de Verdwenen Kinderen staat dit jaar in het teken van nieuwe technologieën, en daarom nodigt Missing Children Europe politieke persoonlijkheden, bekende personen en iedereen uit om de opsporingsberichten te verspreiden die worden uitgezonden door MCE en de leden van alle deelnemende landen. Wie meer info wenst, kan vanaf 25 mei terecht op Twitter met de hashtag #missingchildrensday.

Contacteer ons
Delphine Moralis Incoming Secretary General Missing Children Europe, Missing Children Europe
Technische vragen
Delphine Moralis Incoming Secretary General Missing Children Europe, Missing Children Europe
Technische vragen
Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey Digital, Famous Relations, FamousGrey Productions en Buyerminds Brussels.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, NMBS, Volvo, Hyundai, Alken-Maes, Campari, IGLO en Visit Brussels.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in een 18e-eeuws klooster in de groene rand rond Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

FamousGrey
Hendrik Placestraat 43a,
1702 Groot-Bijgaarden