404 Not Found – wanneer mediaruimte echt nut krijgt

Brussel, 25 september 2012 – Missing Children Europe (MCE) lanceert vandaag in samenwerking met Child Focus het project NotFound. Een initiatief dat het mogelijk maakt om de ongevonden pagina’s op het wereldwijde web – de zogenaamde 404 foutmeldingen – in opsporingsberichten voor vermiste kinderen te veranderen. Als men weet dat er wereldwijd meer dan 644 miljoen websites bestaan en dat België alleen al 1,3 miljoen domeinnamen telt, beseft men al gauw hoeveel ruimte deze foutmeldingen innemen. RTL, Kapaza, 2dehands, 2ememain, sa IPM, Concentra, Roularta, De Persgroep, Corelio, Sanoma, VMMA, Q-Group, FM Brussel en SBS Belgium werken reeds aan dit project mee, maar dat kan beter. Daarom roepen MCE en Child Focus elk bedrijf en elke persoon in het bezit van een website op zich van hun meest solidaire kant te tonen.

Wanneer fouten herleven als kansen

De 404-pagina is één van de meest herkenbare en bezochte pagina’s op het web. Totnogtoe vormden ze een onuitputtelijke bron van frustratie voor al wie er toevallig opviel. Missing Children Europe en Child Focus hebben beslist deze nutteloze ruimte betekenis te geven met het project Notfound. Francis Herbert, Secretaris-Generaal van MCE, ziet de foutpagina zo in een reële kans veranderen: “Het idee opsporingsberichten in 404-pagina’s te verwerken, leek ons meteen bijzonder interessant. We kijken steeds uit naar nieuwe communicatiemogelijkheden om de  opsporingsberichten voor vermiste kinderen van onze 28 ledenorganisaties, waaronder Child Focus,  te verspreiden.”

Laurent Dochy, Digital Conceptor bij Famous en bedenker van het NotFound-project: “De 404-pagina is een hoeksteen van de internetcultuur. Steeds meer websites ontwerpen gepersonaliseerde foutpagina’s om de frustraties van hun bezoekers te beperken. Met het NotFound-project willen we evenwel een stap verder gaan door deze pagina’s een reëel bestaansrecht te schenken. De verdere uitwerking lag voor de hand: Page not found, neither is this child.”

Oproep tot solidariteit

Doel van dit project is zoveel mogelijk mensen en bedrijven aan te moedigen zich bij dit initiatief aan te sluiten via de website www.notfound.org. Maryse Rolland, woordvoerder bij Child Focus: “Dankzij dit project kunnen we nog eens de aandacht vestigen op die kinderen van wie we sinds vele jaren geen nieuws meer hebben. Deze kinderen dreigen in de vergetelheid te verdwijnen. De keuze van het opsporingsbericht dat vertoond wordt bij de foutmelding 404 is willekeurig. Het kan gaan om een recente verdwijning of om een kind dat al lange tijd verdwenen is. We hebben al enkele grote partners en we nodigen dan ook elk bedrijf en iedereen die een website heeft uit om zich bij het project aan te sluiten. Gratis en makkelijk, dus het enige wat je nodig hebt, is een beetje goede wil. "

Hoe werkt het?

Technisch gezien volstaat het een bestand te downloaden via www.notfound.org en dit te integreren in een website. Het opsporingsbericht zal vervolgens automatisch de ruimte van de 404-pagina’s van deze website inpalmen. De installatie neemt amper enkele minuten in beslag en alles verloopt vervolgens automatisch.

Bezoek de website www.notfound.org om de te installeren module te downloaden. U vindt er eveneens de volledige presentatie van het project en zijn technische specificaties.

Contacteer ons
Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey Digital, Famous Relations, FamousGrey Productions en Buyerminds Brussels.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, NMBS, Volvo, Hyundai, Alken-Maes, Campari, IGLO en Visit Brussels.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in een 18e-eeuws klooster in de groene rand rond Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

FamousGrey
Hendrik Placestraat 43a,
1702 Groot-Bijgaarden