Wie smeert die geeft

Woensdag 17 oktober 2012 — Boterhammen smeren voor het goede doel
 
Morgen is het alweer de vierde Dag van het Brood. Brood is een gezonde én lekkere energieleverancier voor jong en oud. Bovendien is het hip, makkelijk en snel klaar. Toch eet de gemiddelde Belg te weinig graanproducten zoals brood. Om Brood te promoten bedacht reclamebureau FAMOUS daarom de campagne ‘Wie smeert die geeft’. De actie plaatst brood niet alleen in de spotlights, het steunt bovendien het goede doel: voor elke gesmeerde boterham schenkt VLAM namelijk  een aan de Voedselbanken.

Iedereen kan boterhammen smeren voor voedselbanken. Dat kan door een eenvoudige klik via www.alledagenbrood.be, door iets te delen op Facebook of door een foto van een gesmeerde boterham te posten op Instragram of Twitter, steeds met vermelding van de hashtag #alledagenbrood. Men kan ook gewoon een foto opladen via www.alledagenbrood.be. Per boterham die wordt geteld via www.alledagenbrood.be smeert VLAM vervolgens een boterham voor Voedselbanken.

Volg hier hoeveel boterhammen al werden gesmeerd:
http://www.alledagenbrood.be/dagvanhetbrood/

Smeerambassadeurs
VLAM maakte deze week eveneens de zijn provinciale smeerambassadeurs bekend.

De titel van provinciaal smeerambassadeur werd gegeven aan het bedrijf of de school die op 18 oktober een opmerkelijke broodactiviteit heeft gepland. Zij worden op de Dag van het Brood dan ook extra in de kijker gezet.

De 5 smeerambassadeurs:

1. Antwerpen - Groover International uit Ranst
2. West-Vlaanderen - Basisschool De Stene
3. Limburg - Kleuterschool ‘De Kleine Kunstenaar’ uit Houthalen
4. Vlaams Brabant - De Gemeentelijke Technische School uit Merchtem
5. Oost-Vlaanderen - EDUGO Sint-Vincentius uit Oostakker

Een fotoreportage van de activiteiten zal na Dag van het Brood te bekijken zijn via www.alledagenbrood.be.

Dag van het Brood - 18 oktober 2012