Volvo biedt groene energiecontract aan en lanceert samen met FamousGrey Volts by Volvo

Volvo biedt groene energiecontract aan en lanceert samen met FamousGrey Volts by Volvo

De Belg die elektrisch of hybride rijdt, doet dat vooral omwille van ecologische redenen, maar 56% van deze chauffeurs geeft toe niet te weten waar de elektriciteit waarmee ze laden vandaan komt, of gebruikt geen groene stroom om zijn wagen te laden(1). Deze tegenstelling willen Volvo en FamousGrey de wereld uit helpen met Volts by Volvo, een voordelig groene energiecontract voor thuis, waarmee iedereen zijn wagen kan opladen en zich kan voorbereiden op écht groen rijden. 

 

Autofabrikant Volvo biedt groene energiecontract aan dankzij Volts by Volvo

Het idee om autofabrikant Volvo een groene energiecontract te laten aanbieden komt van FamousGrey. Autofabrikanten maken in eerste instantie elektrische wagens om minder impact te hebben op het milieu, maar aan de stroom die gebruikt wordt om de wagen op te laden, denken ze meestal niet. Famous Grey en Volvo Cars Belgium brengen daar verandering in met de lancering van Volts by Volvo, een voordelig groene energiecontract. 

Echt groen rijden dankzij Volts by Volvo

Volts by Volvo wil chauffeurs van elektrisch en plug-inhybride wagens stimuleren om hun wagen op te laden zonder impact op het milieu. Uit onderzoek blijkt dat wie elektrisch rijdt, niet altijd stilstaat bij de herkomst van de elektriciteit die gebruikt wordt om de wagen op te laden. 56% van de hybride en elektrische chauffeurs gebruikt geen groene energie om zijn wagen te laden, of weet niet waar de energie vandaan komt. Opmerkelijk, want 91% van die chauffeurs geeft ook aan dat ze gekozen hebben voor een hybride of elektrisch model net omwille van de voordelen voor het milieu.  

Ook wie geen Volvo of elektrische/plug-inhybride wagen heeft, kan intekenen op het Volts by Volvo abonnement. Op die manier kunnen ook zij zich voorbereiden op écht groen rijden.  

Lancering op het Autosalon

De kick-off van de campagne werd vandaag gegeven door Wim Maes, de CEO van Volvo Cars Belgium, tijdens de persconferentie op het Autosalon in Brussel.

Extra touchpoints om breed publiek te bereiken

Naast de kick-off persconferentie op het Autosalon en een sterke PR-actie door Famous Relations die ook zorgde voor de cijfermatige insteek, wordt de campagne Volts by Volvo ook online gedeclineerd op verschillende kanalen. Via de website https://voltsbyvolvo.be en via de communicatiekanalen van Eneco - energiepartner van Volvo in dit verhaal - kunnen consumenten meer informatie vinden over de actie. Ook op de sociale media kanalen van Volvo wordt volop ingezet op de Volts by Volvo campagne aan de hand van een slim digitaal plan en de nodige retargetting. Dit alles moet ervoor zorgen dat een maximaal aantal Belgen zich kan inschrijven op voordelige, groene energie.

(1) Studie uitgevoerd door iVox in opdracht van Volvo Cars Belgium bij 1000 Belgen, waaronder 600 Belgen die met de auto rijden, representatief op geslacht, taal, leeftijd en diploma (maximale foutemarge is 3,94%), 600 Belgen die met de auto rijden en die NIET elektrisch of plug-in hybride rijden, representatief of geslacht, taal, leeftijd en diploma (maximale foutemarge is 3,94%) en 400 Belgen die wel met een elektrisch of plug-in hybride rijden, representatief of geslacht, taal, leeftijd en diploma (maximale foutenmarge is 4,85%).

Contacteer ons
Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey Digital, Famous Relations, FamousGrey Productions en Buyerminds Brussels.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, NMBS, Volvo, Hyundai, Alken-Maes, Campari, IGLO en Visit Brussels.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in een 18e-eeuws klooster in de groene rand rond Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

FamousGrey
Hendrik Placestraat 43a,
1702 Groot-Bijgaarden