Verschuivingen management FamousGrey

Marc Fauconnier en Janpieter Mels in duobaan

Janpieter Mels laat zijn functie als Business Director achter zich en wordt de nieuwe Managing Director van FamousGrey. Hij deelt hiermee de dagelijkse leiding met Marc Fauconnier die als pas benoemde CEO van de regionale cluster België-Frankrijk meer tijd in Frankrijk zal doorbrengen. Naïke Vanhulle wordt Business Director en neemt hiermee de huidige functie van Janpieter over. 

Commercieel, strateeg, maar vooral empathisch enthousiasmeur

Janpieter Mels (34) startte zijn carrière 12 jaar geleden als Account Executive bij BBDO. Na 6 jaar tekende Janpieter in 2011 voor een commerciële functie bij FamousGrey. Een juiste keuze zo bleek. Na amper 3 jaar werd hij gepromoveerd tot Business Director om vandaag de stoel van Managing Director in te nemen.

CEO Marc Fauconnier: “Ik heb een groot vertrouwen in Janpieter als Managing Director. Hij combineert een sterk strategisch communicatiedenken met een soort commercieel zesde zintuig waarmee hij klanten niet alleen de beste service biedt. Hij houdt klanten ook dagelijks een spiegel voor die hen uitdaagt het beste uit hun merk te blijven halen. Toch is het zijn empathisch denken en zijn kracht om groepen –ook in moeilijke omstandigheden- te blijven enthousiasmeren die ons hebben overtuigd Janpieter de leiding te geven over FamousGrey. Meer dan ooit heeft onze sector nood aan managers die erin slagen hun mensen aan te moedigen om het beste van zichzelf te geven. Individueel, maar vooral in groep.”

Alleen de ‘wij’ maakt creativiteit ook effectief

Dat groepsdenken ziet Janpieter als een cruciale opdracht de komende jaren. Gezien de snelle digitalisering van ons vak heeft FamousGrey de afgelopen tijd hard gewerkt aan het samenbrengen van zeer specifieke, maar vaak uiteenlopende digitale disciplines. Hun experts zorgen ervoor dat FamousGrey niet enkel sterk creatief, maar ook effectief werk naar buiten brengt. De grote kunst is deze experts met elkaar te doen samenwerken.  

Janpieter Mels, Managing Director van FamousGrey: “In een wereld waarin het belang van digital alleen maar groeit, en budgetten onder druk staan, heeft creativiteit meer dan ooit nood aan diverse experts die creatieve ideeën op een slimme manier vertalen tot effectief succes. Ik zie het dan ook als mijn persoonlijke taak zeer uiteenlopende profielen zoals creatieven, strategen, performance marketeers, developers, product designers, content marketeers en PR-experts samen te brengen en te laten samenwerken.”

Ook onze manier van samenwerken met klanten moet anders, zegt Janpieter:  

‘We moeten weg van het hiërarchisch klant-bureau denken. Ik geloof sterk in een samenwerkingsmodel waarbij adverteerders en hun bureau als het ware partners worden die elkaar zo nog groter maken.’    

Contacteer ons
Liesbeth Pyck Co-Founder & Director, FAMOUS Relations
Liesbeth Pyck Co-Founder & Director, FAMOUS Relations
Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey Digital, Famous Relations, FamousGrey Productions en Buyerminds Brussels.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, NMBS, Volvo, Hyundai, Alken-Maes, Campari, IGLO en Visit Brussels.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in een 18e-eeuws klooster in de groene rand rond Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

FamousGrey
Hendrik Placestraat 43a,
1702 Groot-Bijgaarden