Team Belgium lanceert het eerste luik van zijn campagne voor de OS van Rio 2016

We zijn allemaal ‘Team Belgium’!

Woensdag 12 november 2014 — Team Belgium onthult vandaag het eerste luik van een grote communicatiecampagne. Die campagne heeft als doel om de atleten te steunen op weg naar de OS van Rio in 2016. De campagne symboliseert de inspanningen die de atleten en hun entourage leveren met het oog op een topprestatie op de volgende Olympische Spelen. “Allemaal maken we deel uit van Team Belgium!” is de boodschap, of we nu atleet, coach, ouders van een atleet, partner of supporter zijn. Dit eerste luik moet het concept Team Belgium bij het grote publiek bekendheid geven. Dat doen we met een nieuwe website die je laat kennismaken met de atleten. De campagne, ontwikkeld door het creatieve agentschap FAMOUS, verschijnt in print, online en op de radio.

De print- en onlinecampagne tonen twee beloftevolle atleten: Nafissatou Thiam (atletiek) en Laura Waem (gymnastiek). We zien Nafi en Laura doen waar ze goed in zijn: verspringen en een oefening op de balk. Maar ze zijn niet alleen. Hun entourage, symbool voor iedereen die deel uitmaakt van Team Belgium, doen mee: hun familie, trainer, vrienden … zelfs enkele partners van Team Belgium komen in beeld (enkele vertegenwoordigers van EY en AG Insurance namen deel aan de shooting). Sportieve topprestaties zijn immers onmogelijk zonder de steun van al deze mensen. In de radiospot hoor je de stemmen van hockeyer Simon Gougnard en zwemmer Louis Croenen (en van hun familie). De spots zijn te horen op de verschillende zenders van VRT en RTBF. Met een subtiel echo-effect  zetten ze het concept ‘Team Belgium’ kracht bij. Ook de volledig vernieuwde website zet de nieuwe identiteit van Team Belgium in de kijker. Ook hier spelen de atleten een centrale rol.

De campagne is authentiek en geeft op een eenvoudige manier een blik op de dagelijkse realiteit van een topatleet. Op 6 mei van dit jaar, bij de officiële lancering van het ‘Road to Rio’-programma in samenwerking met het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO), gaf CEO Philippe Vander Putten al de meerwaarde aan van het nieuwe concept ‘Team Belgium’.

Het creatieve agentschap FAMOUS bedacht de campagne. Ze is gesigneerd door de commerciële partners van Team Belgium.

Ontdek de campagne in de media:

  • radio (Radio 1, MNM, Stubru, La Première, Classic 21, Pure FM, Vivacité, Musiq' 3)
  • online (Nieuwsblad.be, Sportwereld.be, Lesoir.be, rtbf.be/sport)
  • print (Het Nieuwsblad, Le Soir)