The story of the Highlander

Maandag 31 oktober 2011 — Brussel, 31 oktober 2011 – Vandaag lanceren FAMOUS en William Lawson’s hun nieuwe campagne waarin de saga van de Highlander wordt verder gezet. Beiden werden eerder dit jaar nog beloond met een Grand Effie voor de vorige Highlander-campagnes waardoor de lat dit jaar wel zeer hoog  kwam te liggen. Vergeleken met de vorige edities ligt de nadruk dit jaar niet enkel op het fysieke aspect van de stoere, viriele Highlanders. FAMOUS gaat een stap verder en geeft kijkers de kans zich heel even te verplaatsen in het échte, mannelijk leven en denken van de William Lawson’s Highlander. Een levenswijze waar hedendaagse mannen vandaag enkel maar van durven dromen…

1,2,3 … action

De campagne zal vanaf maandag 31 oktober te zien zijn in de filmzaal en op TV en bestaat voorlopig uit twee verschillende scripts :

  • «Tree&Deer» Mannen zouden niet kunnen multitasken? Think again! De echte Highlander combineert probleemloos houthakken met jagen.
  • «Choices» gaat over hoe belangrijk het is om te kunnen kiezen in het leven. En nog belangrijker: dat je soms beter helemaal niet kiest.

The saga continues

Iwein Vandevyver, creatief bij FAMOUS: "De vorige campagnes hebben de Highlander heel stevig neergezet, dat is duidelijk. Maar we hebben toch geprobeerd om aan die heel fysieke figuur een wat mentalere laag toe te voegen. De Highlander is veel meer dan een gespierd lijf, hij heeft ook een heel uitgesproken kijk op de dingen. En regisseur Koen Mortier heeft die No Rules-attitude natuurlijk heel goed begrepen. Soms zelfs iets te goed. (lacht)"

Tom Jacobs, creatief bij Famous voegt daar aan toe:

"Ja, het was natuurlijk een uitdaging om die William Lawson’s saga constistent verder te zetten zonder al te voorspelbaar te worden. Om zijn persoonlijkheid dieper te kunnen uitwerken, hebben we gekozen voor een commentaarstem, met Schots accent. Dat gaf ons nieuwe mogelijkheden."

The Same Rules

Net zoals de vorige campagnes maakt dit tweede hoofdstuk in de geschiedenis van de William Lawson’s Highlanders deel uit van een lange termijnproject van het merk waarbij FAMOUS zich consistent heeft weten te houden aan de vooraf bepaalde strategie. Het reclamebureau is er bovendien in geslaagd het merk een extra ‘No Rules’-imago aan te meten, de slagzin van het merk. De voorgaande campagne-edities kenden een enorm succes en werden in juni nog beloond met een Grand Effie. Dit is een uitzonderlijke Award die enkel wordt uitgereikt aan lange termijn campagnes die uitmunten in consistentie en efficiëntie.

 

                                       ### Einde persbericht ###

Willam Lawson's - Choices - VL

Willam Lawson's - Tree and deer - VL

Tree and Deer
Tree and Deer
Choices
Choices
Tree and Deer