Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

Dinsdag 17 juli 2012 — Brussel, 17 juli 2012 – Net zoals dierenbeschermingsorganisaties uit heel Europa lanceert ook GAIA vandaag een nieuwe sensibiliseringscampagne over de pijnlijke dierentesten voor de productie van Botox. Elk jaar vinden 600 000 muizen na een verschrikkelijke lijdensweg de dood door de klinische testen die op hen worden uitgevoerd voor dit kostbare ‘verjongingselixir’. Daarom wil GAIA het publiek de ogen openen en er bovendien voor zorgen dat fabrikanten op zoek gaan naar alternatieven. In het kader van deze nieuwe campagne heeft reclamebureau FAMOUS een pakkend campagnebeeld ontwikkeld. Het 3D-beeld laat weinig aan de verbeelding over en brengt in één oogopslag de boodschap over: Botox moordt!

Een confronterend beeld

Iemand die zich opmaakt om plastische chirurgie te ondergaan zal allicht niet graag horen dat het product dat zal worden geinjecteerd de pijnlijke dood van 600.000 muizen met zich meedraagt. Met zijn nieuwe campagne wil GAIA het publiek dan ook informeren over de tests die Botox-injecties vereisen en het wil fabrikanten bovendien aanzetten op zoek te gaan naar diervriendelijkere alternatieven. Want ze bestaan! Het bedrijf Allergan gaf alvast het goede voorbeeld .

De campagne gaat over plastische chirurgie. Eerste vereiste was dan ook een hyper “gelikt” beeld dat onmiddellijk de juiste toon zet. FAMOUS koos voor een 3D-beeld van een muis die zichzelf zorgvuldig bekijkt in de spiegel en op zoek gaat naar rimpels. Een sarcastische en onverbloemde headline maakt het geheel compleet: “Een van de grootste doodsoorzaken bij muizen zijn rimpels.” Het beeld zet aan tot denken… Zowel voor het publiek als voor Botox-producenten die nog niet overschakelden op een diervriendelijke Botox-productie.

Europees ‘neen’

Het campagnebeeld is vandaag te zien in het dagblad METRO en in het tijdschrift Dag Allemaal. Donderdag zullen ook de lezers van Ciné Télé Revue de advertentie kunnen bekijken. De campagne wordt ook gepubliceerd op de website van GAIA en op zijn sociale media kanalen.

De lancering van de campagne vandaag valt samen met Botox-campagnes door dierenbeschermingsorganisaties over heel Europa.

Ook tijdens zijn Summer Tour, -waarbij GAIA halt houdt in 11 grote Belgische steden- focust de dierenrechtenorganisatie op de campagne tegen de testen op muizen voor Botox.