Securitas waarschuwt voor onvoorzichtig gebruik sociale media tijdens eindejaarsperiode

“Laten weten waar men zich bevindt is ook laten weten waar men zich niet bevindt”

Securitas lanceert vandaag een sensibiliseringscampagne die smartphone-gebruikers confronteert met onvoorzichtig gebruik van sociale media. Want, via sociale media laten weten waar men zich bevindt betekent vooral ook laten weten waar men zich niet bevindt. Een open goal voor dieven op zoek naar een woning waar ze rustig aan het werk kunnen. Belgen die op Twitter laten weten niet thuis te zijn via een check-in op Foursquare worden verrast met een onverwachte replytweet: Hun dure flatscreen of dure laptop die net ‘uitcheckten’ uit hun woning. De tweet bevat ook de link naar de campagnesite www.veiligopsocialemedia.be met daarop tips voor veiliger gebruik van sociale media. De campagne wordt nu gelanceerd naar aanleiding van de eindejaarsperiode waarvan geweten is dat deze het hoogst aantal inbraken telt.

Kerstperiode ook favoriete periode voor inbrekers

Het aantal woninginbraken is de laatste jaren fors toegenomen. In 2011 werd door de federale politie een stijging van maar liefst 11% gemeten, vergeleken met het jaar voordien. De politiële statistieken tonen eveneens aan dat de meeste woninginbraken tijdens de donkere wintermaanden plaatsvinden. De hoogste inbraakcijfers worden traditioneel gemeten van oktober tot maart, met december als absolute piek.

Location-based sociale media godsgeschenk voor inbrekers

Paul Schoolmeesters, woordvoerder Securitas: “Naast de stijging van het aantal inbraken, noteert men de laatste jaren een tweede evolutie waar we ons bij Securitas minstens evenveel zorgen over maken: Belgen delen steeds meer persoonlijke informatie op sociale media zoals Twitter, Foursquare en Facebook. Niet alleen wat men doet, denkt en voelt, maar ook waar men zich bevindt wordt gedeeld. En dat gebeurt spijtig genoeg niet altijd op een verstandige manier. Want, laten weten waar men zich bevindt, betekent vooral ook laten weten waar men zich op dat ogenblik niét bevindt. Wanneer deze informatie wordt gedeeld op een onbeveiligde en dus openbare account (de meeste Twitter-accounts zijn niet beveiligd) kan men de voordeur evengoed wagenwijd laten open staan bij vertrek uit de woning.” 

@flatscreen just checked-out @Jeanzijnhuis

Om mensen te waarschuwen voor ondoordacht gebruik van sociale media start Securitas op 18 december 2012 een opmerkelijke sensibiliseringscampagne. Belgen die op Twitter hun Foursquare check-in delen waarin ze te kennen geven niet thuis te zijn ontvangen onmiddelijk een opmerkelijke Tweet als antwoord:

Tweet Steven:
@Steven just checked-in at @restaurantverwegvanhuis

Antwoord Securitas:
@yourflatscreen and @yournewlaptop checked-out of @Steven’s house.
www.veiligopsocialemedia.be

Securitas confronteert Steven -en bij uitbreiding heel wat andere Belgen- zo op een opmerkelijke wijze met de gevaren van onvoorzichtig gebruik van sociale media. De tweet wordt afgesloten met de URL www.veiligopsocialemedia.be waarop tips te lezen zijn voor veiliger gebruik van sociale media. Via deze link wordt het opzet van de campagne eveneens samengevat in een duidelijk en verstaanbaar filmpje.  

                                                 ### einde persbericht ###

Over Securitas

Securitas is kennisleider in bewaking en beveiliging. Omdat Securitas oog heeft voor de specifieke veiligheidsbehoeftes van elke klant, telt het bedrijf een duurzame en financieel gezonde groei in 50 landen in Amerika, Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Azië. Of het nu de bewaking van een winkel of een luchthaven betreft, onze medewerkers maken telkens het verschil. 

Contacteer ons
Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey Digital, Famous Relations, FamousGrey Productions en Buyerminds Brussels.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, NMBS, Volvo, Hyundai, Alken-Maes, Campari, IGLO en Visit Brussels.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in een 18e-eeuws klooster in de groene rand rond Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

FamousGrey
Hendrik Placestraat 43a,
1702 Groot-Bijgaarden