‘Road to Rio’ : FAMOUS en BOIC lanceren nieuwe campagne met soundtrack van Netsky

Team Belgium: Wij supporteren voor onze atleten tot in Rio.

De Olympische spelen in Rio naderen met rasse schreden. Op 5 augustus 2016 paraderen onze atleten met de Belgische vlag. Maar de weg naar Rio is nog erg lang. Trainingen, preselecties, selecties … onze Belgen kunnen alle steun gebruiken om hun weg naar Rio te banen. Om onze atleten te steunen voor de Spelen hebben Famous en BOIC een campagne gemaakt, die de lange weg naar Rio illustreert. Zo werkte het productiehuis Wenneker.be voor de tv-spot samen met de grafische kunsten van Mr. Mong en zorgde Netsky voor een passende soundtrack. De campagne wordt ook verder ondersteund door advertenties en radiospots.

Op weg naar Rio

Wij zijn Team Belgium! Het door FAMOUS en BOIC gecreëerde concept wil de Belgische fans er toe aanzetten om onze atleten aan te moedigen om het beste van zichzelf te geven in de volgende Olympische Spelen 2016. Maar de weg naar Rio is lang en bezaaid met kleine overwinningen. Onze atleten moeten wedijveren met wereldwijde concurrentie. Een realisatie die enkel kan lukken met de steun van de Belgen.

Pierre-Olivier Beckers, voorzitter BOIC :

‘De atleten hebben echt nood aan elke vorm van steun gedurende de volledige aanloop naar Rio 2016. Veel mensen denken dat het grootste deel van de steun tijdens de Spelen zelf pas getoond moet worden. Maar ook alle aanmoedigingen die eraan vooraf gaan zijn van cruciaal belang voor de kwalificaties. Onze ‘Road to Rio’ heeft vooral als doel om het publiek duidelijk te maken dat onze athleten voor verschillende proeven zullen komen te staan. Daarom hopen we op een maximaal aantal mensen die onze kampioenen gedurende het hele traject zullen steunen. Wij zijn nu eenmaal Team België !’

 

Action en Stop motion

De tv-spot illustreert de lange weg van Brussel naar Rio. Atleten klimmen over Brusselse muren, doorkruisen straten in Marseille en belanden al zwemmend in Rio. Op hun pad komen ze voor allerlei hindernissen te staan die ze moeten overwinnen om goed en wel in Rio aan te komen. De graphics zijn een verdienste van Simon Everaert, een jonge kunstenaar uit Gent, beter bekend als Mr. Mong.

‘Met de graphics willen we visueel weergeven dat onze atleten in al hun verschillende disciplines hard werken om het hoogste niveau te bereiken en zich te plaatsen voor de Olympische Spelen. Elke atleet wordt getoond in een ander type graphic en vertegenwoordigt zo zijn discipline. De video werd gemaakt in Stop motion, wat voor een zeer dynamisch resultaat zorgt. Hiermee benadrukken we opnieuw de dagelijkse inspanningen van de atleten. De film start in de buurt van het Brusselse Zuidstation, de kleuren zijn grijs maar naarmate we in de buurt van Rio geraken, verhelderen en herleven ze. Op die manier roepen we het warme klimaat van Brazilië op, maar tonen we eveneens het metaforische licht aan het einde van de tunnel dat onze atleten wacht.’ zegt Mr. Mong.

 

Soundtrack door Netsky

Voor deze campagne werkte BOIC samen met een andere Belgische kunstenaar. Netsky is bekend bij ons, maar even geliefd buiten de grenzen en zorgde voor de filmmuziek en componeerde speciaal voor deze campagne het liedje ‘Rio’. Netsky over zijn samenwerking met BOIC :

‘ Ik ben trots om dit jaar onze nationale olympische atleten te mogen vergezellen op hun weg naar Rio. Ik hoop dat mijn single een vorm van support kan zijn en kan niet wachten om met dit avontuur te beginnen. Ik kijk er naar uit om onze atleten te ontmoeten!’

De spot werd gelanceerd op 14 november 2015 op de nationale zenders en op youtube.

De campagne wordt ondersteund door advertenties en radiospots en blijft in het concept ‘Road to Rio’ hangen.

De advertentieruimtes (TV, radio, online en print) worden aangeboden door de mediapartners van BOIC : RTBF, VRT, Le Soir, Het Nieuwsblad en de Sanoma-groep. De ambassadeurs van Team Belgium voor deze campagne zijn niemand minder dan Jonathan en Kevin Borlée (Atletiek), Lionel Cox (Karabijnschieten), Jasper De Buyst (Baanwielrennen), David Goffin (Tennis), Simon Gougnard (Hockey), Charlotte Leys (Volleybal), Pieter Timmers (Zwemmen), Evi Van Acker (Zeilen), Hans Van Alphen (Atletiek) en Charline Van Snick (Judo)

 

 

Contacteer ons
Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey Digital, Famous Relations, FamousGrey Productions en Buyerminds Brussels.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, NMBS, Volvo, Hyundai, Alken-Maes, Campari, IGLO en Visit Brussels.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in een 18e-eeuws klooster in de groene rand rond Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

FamousGrey
Hendrik Placestraat 43a,
1702 Groot-Bijgaarden