(Primeur) Atheïst Vermeersch en aartsbisschop Léonard zijn het voor een keer met elkaar eens

Vrijdag 6 april 2012 —

“Voor Pasen werden de allermooiste meesterwerken gecomponeerd”

Ter aankondiging van de Paasuitzendingen van Klara, die lopen van 5 tot 9 april, presenteert reclamebureau FAMOUS een radiospot met in de hoofdrol aartsbisschop André Léonard en atheïst Etienne Vermeersch. Over één ding zijn gelovige en ongelovige melomanen het voor een keer eens: voor Pasen werden de allermooiste meesterwerken gecomponeerd. En luisteraars hoeven niet gelovig te zijn om ervan te houden.

In lijn met de radiospot werd ook een advertentie ontworpen waarop Etienne Vermeersch te zien is die een plaat vasthoudt van De Mattheuspassie van Bach.
 
Pasen op klara
In de week voor Pasen, van donderdag 5 tot maandag 9 april, nodigt Klara veertien ‘wijzen’ uit om hun kijk op het lijden van een individu of van een gemeenschap te geven. Het vertrekpunt hierbij is de Via Crusis, een onderdeel van het christelijke Paasfeest. Het is de kruisweg die Jezus gevolgd heeft tot de plaats van zijn terechtstelling en bestaat uit 14 staties die Jezus’ lijdensweg tonen.
 
14 staties, 14 wijzen
Hiervoor wist Klara veertien grote namen te strikken: Annemie Turtelboom, Kristien Hemmerechts, Phara de Aguirre, Marleen Temmerman, Jeanne Devos, Reinhilde Decleir, Meyrem Almaci, Geert Van Istendael, Mia Doornaert, Johan Bonny, Etienne Vermeersch, Dimitri Verhulst, Nic Balthazar en Willem Vermandere. Elk nemen ze één statie voor hun rekening.
 
Het volledige programma van passiemuziek vindt u op klara.be.
Herbeluister de radiospot hier: http://soundcloud.com/famousbrussels/pasen-op-klara-radiospot.

Ad Klara Pasen