NMBS pakt uit met opvallende anti-agressiecampagne

Brussel, 13 november 2018 - In 2017 waren er voor het eerst in vijf jaar opnieuw meer agressies tegenover het trein- en stationspersoneel van de NMBS. In 2017 waren er 1.200 meldingen, een stijging van 11% in vergelijking met 2016. NMBS wil deze trend opnieuw omdraaien, zodat de daling die ze voor 2017 zagen zich onverminderd verderzet. Daarom lanceert de NMBS samen met FamousGrey een sensibiliseringscampagne die agressie tegen het treinpersoneel moet stoppen. Op maandag 12 november kondigde Sophie Dutordoir, CEO van de NMBS, deze campagne aan tijdens een persconferentie. 

Voor dit delicaat onderwerp bedacht FamousGrey een impactvolle visuele manier om treinreizigers te sensibiliseren. In de NMBS stations hangen mooie portretten van echte NMBS medewerkers die hun dagelijkse vragen stellen:  “Mag ik uw vervoersbewijs zien, alstublieft?”, “Kunt u uw voeten van de zetel halen, alstublieft?” of “Kunt u afstand houden van de perronboord, alstublieft?”. Om aan te tonen dat deze vragen te vaak en zonder reden met agressie beantwoord worden, integreerde FamousGrey een visuele trompe-l’oeil in de affiche. Het lijkt alsof iemand het glas van de affiche heeft ingeslagen.

Steun gevraagd van de reizigers

Deze symbolische manier om agressie te tonen, krijgt ook een interactief luik op digitale schermen in verschillende stations. Door zelf het stopteken te tonen en het glas aan te raken, kunnen treinreizigers het gebroken glas laten verdwijnen, waarop de normale foto van de treinbegeleider weer zichtbaar wordt.

Het interactieve scherm staat op onderstaande data in de vijf stations, telkens tussen 7u30 en 18u30:

  • Brussel-Noord: maandag 12 & dinsdag 13 november 2018
  • Luik-Guillemins: maandag 19 november 2018
  • Gent-Sint-Pieters: woensdag 21 november 2018
  • Charleroi-Zuid: vrijdag 23 november 2018
  • Antwerpen-Centraal: maandag 26 november 2018

#StopAgressiesNMBS

Om aan te tonen dat het zo niet verder kan, vermeldt de affiche de hashtag #StopAgressiesNMBS. Deze hashtag was trending in september toen een treinbegeleider van de NMBS werd neergestoken.

Vanaf dinsdag 13 november zullen de affiches te zien zijn in de stations van de NMBS. Verder worden de beelden ingezet op alle communicatiekanalen van de NMBS.

Contacteer ons
Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey Digital, Famous Relations, FamousGrey Productions en Buyerminds Brussels.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, NMBS, Volvo, Hyundai, Alken-Maes, Campari, IGLO en Visit Brussels.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in een 18e-eeuws klooster in de groene rand rond Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

FamousGrey
Hendrik Placestraat 43a,
1702 Groot-Bijgaarden