NMBS en FAMOUS presenteren de eerste baseline zonder woorden

NMBS is één van de grootste bedrijven van het land. Dat brengt een zekere complexiteit met zich mee. Alleen heeft de reiziger daar weinig boodschap aan. Zij verdienen eenvoud. Daarom presenteren NMBS en reclamebureau FAMOUS de Belgische treinreizigers vandaag een nieuwe communicatiestijl. Eén die positief, helder en eenvoudig is, met optimistische kleuren en een sympathieke toon. 

Eenvoudig en positief

Het centrale symbool is de nieuwe baseline. Eén zonder woorden deze keer maar die toch duidelijk vertelt wat  de NMBS wil doen: zijn reizigers op een aangename manier van het ene punt naar het andere brengen, met een glimlach op hun gezicht als ultieme doel.

detrein.be – letrain.be – derzug.be

Daarnaast worden in de commerciële communicatie ook enkele basiselementen vernieuwd. Vanaf vandaag wordt enkel nog afgetekend met de iconische B, steeds in combinatie met de nieuwe URL: detrein.be. Reizigers nemen nu eenmaal de trein, niet de NMBS. Een kenmerkend voorbeeld van communicatie die dicht bij de reizigers staat.

Katrien Bottez, creatief directeur bij FAMOUS: “’Simply positive’ vat de richting die NMBS uitwil goed samen. En dat start bij communicatie. Om het merk te kunnen versterken vanuit de basis hebben we dan ook bewust een breuk gecreeëerd met de voormalige merkidentiteit. De baseline, het logo, de kleuren, de tone-of-voice: elk onderdeel werd herbekeken en getoetst aan de ‘simply positive’-test.’ 

‘Go Unlimited’

De eerste uiting van dit nieuwe communicatieverhaal is de jongerencampagne die vanaf vandaag te zien is in treinstations, op straat en via online bannering. Het promoot de reisformule ‘Go Unlimited’ die jongeren tijdens de paasvakantie wil uitnodigen vaker de trein te nemen. Tijdens en net na de paasvakantie schakelt NMBS dan een versnelling hoger en zal de nieuwe merkidentiteit doorgetrokken worden doorheen zowat alle commerciële communicatiekanalen.

Bart De Groote, Algemeen Directeur Marketing & Sales bij NMBS:

“NMBS wil op een andere manier met zijn reizigers communiceren; duidelijker, eenvoudiger, op mensenmaat. Beter communiceren met onze reizigers is een belangrijk onderdeel van het verbeteren van onze dienstverlening.  Dit is ook het signaal dat wij met de nieuwe, visuele, baseline willen geven; geen hoogdravende belofte, maar een positief engagement om elke dag ons uiterste best te doen om de reizigerservaring stap per stap beter te maken.”

Contacteer ons
Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey Digital, Famous Relations, FamousGrey Productions en Buyerminds Brussels.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, NMBS, Volvo, Hyundai, Alken-Maes, Campari, IGLO en Visit Brussels.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in een 18e-eeuws klooster in de groene rand rond Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

FamousGrey
Hendrik Placestraat 43a,
1702 Groot-Bijgaarden