Mediaplanning is dood. Leve Connection Planning!

Woensdag 23 november 2011 — Brussel, 23 november 2011 – FAMOUS verwelkomt Maarten Quartier (ex-OMD) als nieuwste aanwinst voor de strategische cel. Traditionele mediaplanning is niet altijd voldoende, en dus ging het reclameagentschap op zoek naar een mediaprofiel dat verder durft denken. FAMOUS ging op zoek naar een connection planner die kan zorgen voor een daadwerkelijke contactmoment tussen merk en consument. En daarvoor dienen we verder te kijken dan advertenties, radiospots en banners! Vandaag is alles media! Als mediaplanner van de nieuwste generatie heeft Maarten de nodige expertise met zowel nieuwe als traditionele media. De functie Connection Planner is hem dus op het lijf geschreven.

Consumer-centric

Bij FAMOUS staat de consument centraal. Eerder dit jaar kondigde het agentschap nog zijn online consumentenpanels (‘Everybody Famous communities’) aan die de consument een onmiskenbare plaats geven in het publicteitsproces. De komst van Maarten is bijgevolg een logische volgende stap in de strategie van het communicatiebureau. Met de klassieke ‘mediapackages’ alleen kan men het tegenwoordig niet meer redden, en dus moeten we nadenken over het gebruik van de vele tools, rechtstreeks geplukt uit de wereld van de consument, waaruit we maar te kiezen hebben.

Maarten Quartier, Connection Planner bij FAMOUS: “Traditionele mediaplanning is volgens mij niet meer voldoende. De consument van vandaag is een duizendpoot geworden die niet langer passief afwacht wat er op zich afkomt. Het is een actieve onderzoeker geworden die zapt, mobiel is en zélf de boodschappen kiest die voor hem relevant zijn. Communicatieprofessionals dienen zich hieraan aan te passen door niet langer media, en het mediagebruik van de consument centraal te stellen, maar door aanwezig te zijn daar waar de consument aanwezig is om hen zo op de juiste manier te kunnen raken. Om met hen te kunnen engageren. Ik geloof dan ook in de evolutie van een mediaplan naar een engagementplan. Van een kost per duizend naar een kost per interactie. Van bereik en frequentie naar relevantie en context en van share of voice naar share of heart/culture.”

Maarten werkte voordien bij Space, als Media Planner bij VVL BBDO en als Digital Media Planner bij OMD.

 

Connection Strategy

FAMOUS hecht veel belang aan Connection Planning en de integratie ervan van bij de start. Enkel door connection planning te betrekken van bij de strategische ontwikkelingsfase van een campagne kunnen we ons tot de consument richten zoals het hoort. Vandaar ook de integratie van Maarten in de strategische cel.

Jonathan Detavernier – Strategy Director bij FAMOUS: “De aanwerving van Maarten past in onze strategie om nog dichter bij de consument te staan en niet alleen onze boodschappen relevanter te maken, maar ook de contactmomenten.”

### Einde persbericht###

Maarten Quartier