Maes en Famousgrey brengen ode aan alle bijnamen

Nieuwe grote campagne in het teken van “Maten. Makkers. Maes.”

Vrijdag 27 april 2018 — FamousGrey en Maes lanceren deze week de nieuwste ‘Maes voor de maten’-campagne, waarbij vriendschap tussen maten centraal staat. De campagne brengt een ode aan alle bijnamen en wordt afgetekend met de campagnelijn “Iedereen heeft een naam, alleen maten hebben een bijnaam.”

Omdat er niets is dat maten zo verbindt als voetbal, kozen Maes, FamousGrey en PR-agentschap Famous Relations voor een PR-kick off, waarbij de thuiswedstrijden van KV Oostende en Royal Antwerp F.C. een extra dimensie kregen. Zo speelden de spelers van KV Oostende de hele wedstrijd met hun bijnamen op de rug. De spelers van Royal Antwerp FC keerden hun supporters tijdens de opwarming en de hymne maar al te graag de rug toe om hun bijnamen te tonen. Alle shirts werden nadien geveild voor het goede doel. De actie werd positief onthaald in pers en resulteerde in meer dan 30 nationale clippings, alsook coverage op radio en televisie.

Maes matenglazen

Na de PR-stunt is het nu de beurt om de activatie rond de bijnamencampagne te starten. Iedereen kan zijn vriendschap vereeuwigen met gepersonaliseerde glazen met daarop de bijnamen van je beste maten. De Maes matenglazen worden aangekondigd in een reeks radiospots die het vriendschappelijke effect tonen van bijnamen. De bijnamencampagne wordt eveneens geboost via social media en een spelprogramma dat zal lopen op Qmusic waarbij de bijnamen van de luisteraars centraal staan. Daarnaast zorgde FamousGrey ook voor het design van POS materiaal om de actie te ondersteunen in de winkels en op café.

Klaar om de vriendschap met jouw maten te vereeuwigen? Personaliseer je eigen Maes matenglazen via www.maesvoordematen.be door 4 codes te verzamelen, je ontvangt 1 code per aankoop van een bak of pack Maes of wanneer je 1 meter Maes besteld op café. Op je glas kan je je eigen bijnaam en die van je maten invullen.

Liedewij Verbiest Famousgrey