L’Echo en FamousGrey maken van Wallonië en Brussel de vuilnisbak van de wereld

 Begin dit jaar heeft L’Echo haar bekende baseline “Prenez de l’avance” heel letterlijk genomen: de krant heeft 11 Waalse en Brusselse topondernemers en -bedrijfsleiders rond de tafel gebracht om constructieve ideeën te verzamelen, waarmee het zuiden van ons land voorsprong kan nemen. Die 11 ideeën vindt u in een speciale reeks “L’appel des XI”, die op 27 januari 2018 verschijnt. Daarna wordt elke zaterdag idee na idee voorgelegd aan stakeholders, die van ver of nabij betrokken zijn. Met de hulp van FamousGrey en haar 11 ‘ambassadeurs’ wil L’Echo Brussel en Wallonië een boost geven. 

 

L’Echo neemt touwtjes in handen om voorsprong te nemen

L’Echo is dé financieel-economische krant van Franstalig België. Op 20 december 2017 heeft L’Echo de economische krachten van ons land gebundeld: op een buitengewone bijeenkomst staken 11 topondernemers de koppen bij elkaar om een antwoord te vinden op de uitdagingen van Brussel en Wallonië. Een initiatief dat aansluit bij de baseline van L’Echo: “Prenez de l’avance”.

 

‘L’appel des XI’ wil van Wallonië en Brussel de vuilnisbak van de wereld maken

Op zaterdag 27 januari verschijnen in L’Echo 11 ideeën van 11 topondernemers onder de noemer ‘L’appel des XI’. Vervolgens zal L’Echo gedurende 11 weken, elke zaterdag, telkens één idee aan verschillende stakeholders voorleggen. Zo is het eerst spraakmakende idee het omtoveren van Wallonië en Brussel tot de vuilnisbak van de wereld: hiervoor willen ze de knowhow van ons land in recyclage gebruiken en het afval van andere landen verwelkomen en recycleren.

 

Een campagne van FamousGrey

L’Echo neemt haar creatieve agentschap FamousGrey onder de arm voor haar communicatiecampagne rond ‘L’appel des XI’. Die gaat van start met een teaser in Brussel, Luik en Namen via een guerrilla activatie “reverse graffiti” (een vorm van recyclage) voor het eerste idee. Radio-, social media-, print-, e-mail-, bannering-, een PR-campagne, evenals een partnership met RTL volgen.

 

*** EINDE PERSBERICHT ***

 

Over ‘L’appel des XI:

‘L’appel des XI’ is een initiatief van L’Echo en verenigt 11 topondernemers en bedrijfsleiders die de koppen bij elkaar hebben gestoken om met constructieve ideeën te komen om Wallonië en Brussel een boost te geven. ‘L’appel des XI’ bestaat uit Bernard Delvaux, CEO van Sonaca; Sebastien Deletaille, CEO van Real Impact Analytics; Emna Everard, CEO van Kazidomi; Virginie Dufrasne, Gedelegeerd bestuurder van Lixon; Christian Homsy, CEO van Celyad; Marc Du Bois, CEO van Spadel; Jean-Pierre Lutgen, CEO van Ice-watch; Marc Raisière, Bestuurder van Belfius; Eric Domb, CEO van Pairi Daiza; Giles Daoust, CEO van Daoust en Thomas Spitaels, CEO van TPF.

 

 

Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey Digital, Famous Relations, FamousGrey Productions en Buyerminds Brussels.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, NMBS, Volvo, Hyundai, Alken-Maes, Campari, IGLO en Visit Brussels.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in een 18e-eeuws klooster in de groene rand rond Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

FamousGrey
Hendrik Placestraat 43a,
1702 Groot-Bijgaarden