Kom op tegen Kanker zet offensief tegen binnen roken verder met FamousGrey

Als het gaat om binnen roken, kennen Kom op tegen Kanker en FamousGrey geen pardon. Dat maken ze duidelijk in een nieuwe televisiespot die aantoont dat binnen roken nooit oké is, zelfs niet onder een dampkap, in een andere kamer of bij een open raam.

In een visueel verrassende televisiespot zien we hoe een bataljon speelgoedsoldaatjes een vader prompt naar buiten sleept wanneer hij binnen een sigaret opsteekt. Ondertussen scanderen ze in koor de niet mis te verstane boodschap “Met kinderen in huis is er geen pardon, roken doe je op het gazon!”.

Voor de productie van de spot werkte FamousGrey samen met Czar Brussels en het regisseursduo Marc en Emma. Zij brachten voor deze missie een tiental speelgoedsoldaatjes manueel in beweging, een precisiewerk dat heel veel geduld en vooral een vaste hand vroeg. Het resultaat is een entertainende tv-spot die een zwaar thema toegankelijk maakt voor een breed publiek.

Story image

Waarom buiten roken?

De rook van een sigaret bevat meer dan 4000 chemische stoffen die tot wel vijf uur nadat je gerookt hebt in de lucht blijven hangen. De stoffen verspreiden zich snel door je woning en zetten zich vast op je kleren, je zetel en het speelgoed van je kind, waardoor je kind ziek kan worden en last kan hebben van piepende ademhaling, astma, oorontstekingen en huidproblemen. Daarnaast hebben kinderen die opgroeien in een huis waar gerookt wordt, later drie keer meer kans om zelf ook te gaan roken. Nooit binnen en uit het zicht van je kinderen roken, is dus de boodschap.

De anti-binnenrookcampagne van Kom op tegen Kanker is vanaf 15 november te zien zijn op tv en op de sociale media kanalen van Kom op tegen Kanker. Daarnaast wordt er promotiemateriaal verdeeld op meer dan 7000 plaatsen.

Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey Digital, Famous Relations, FamousGrey Productions en Buyerminds Brussels.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, NMBS, Volvo, Hyundai, Alken-Maes, Campari, IGLO en Visit Brussels.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in een 18e-eeuws klooster in de groene rand rond Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

FamousGrey
Hendrik Placestraat 43a,
1702 Groot-Bijgaarden