Klara geeft een rijkelijk late platina plaat aan Johann Sebastian Bach

Klara geeft een rijkelijk late platina plaat aan Johann Sebastian Bach

Maandag 18 november 2013 — Zaterdag 16 en zondag 17 november was er naar jaarlijkse gewoonte Klara's Top 100. Zoals bijna elk jaar plaatste de Klara luisteraar Bach op nummer 1. Bach is niet alleen één van de invloedrijkste componisten, hij deed ook al tientallen miljoenen platen over de toonbank gaan, wat hem qua verkoopcijfers probleemloos naast artiesten als The Beatles en Elvis Presley plaatst. Daarom wou Klara hem, zoveel jaar na datum, een welverdiende platina plaat overhandigen. Meer zelfs, Klara zocht én vond één van de laatste nakomelingen in directe lijn van Bach om de plaat in ontvangst te nemen.

Kurt Van Eeghem reisde met een cameraploeg naar Eisenach, de geboorteplaats van Bach, om de platina plaat persoonlijk te overhandigen aan Elmar Von Kolson, de achter-achter-achter-achter-achterkleinzoon van Bach. Hij bracht tijdens z'n reis live verslag uit op de radio. De plaat krijgt een mooie plaats in het Bachhaus, het museum over Bach, in Eisenach.

 

Bekijk hier de overhandiging van de platina plaat aan Elmar Von Kolson, de achter-achter-achter-achter-achterkleinzoon van Bach: http://youtu.be/OlQ83C1sTfQ
 

Klara presenteert: een rijkelijk late platina plaat.