KITO nu ook internationale beroemdheid

KITO nu ook internationale beroemdheid

De voorbije jaren evolueerde Kito tot een van de populairste honden in België. Hij raakte bekend door zijn rol in de reclamespots van Electrabel waarin zijn baasjes keer op keer ontdekten dat hun hond de grootste energievreter van het huishouden bleek te zijn. Sinds Kito vader werd van 5 schattige puppy’s, rijkt zijn sterrenstatus nu ook tot ver buiten de Belgische landsgrenzen. 

Spot ‘Kito is papa geworden’: 5,6 miljoen views, in 231 landen

De spots van Kito deden het altijd al goed, ook op sociale media. Zijn laatste performance breekt echter alle records. Meer dan 5,6 miljoen mensen, afkomstig uit 231 landen bekenen inmiddels de Youtube-spot waarin Kito en zijn kersverse kroost te zien zijn. Kito’s internationale doorbraak is initieel toe te schrijven aan een post van ‘Siraisy’ op de populaire Amerikaanse entertainment website Reddit.com. Kito kon meteen op heel wat sympathie rekenen. Meer dan 500 users reageerden Siraisy’s post en de Youtube-spot van Kito werd in geen tijd gedeeld op een uitgebreide reeks websites en blogs, overal ter wereld.

Electrabel in top 4 van de snelst groeiende Belgische Youtube-kanalen

De populariteit van Kito maakte het Youtube-kanaal van Electrabel de laatste maand tot het vierde snelst groeiende kanaal in België. Met 25,6 miljoen views volgt Electrabel in de ranking na de toppers Tomorrowland, Dimitri Vegas Like Mike en Stella Artois.

Jonathan Detavernier, Digital Director van creatief bureau FAMOUS: “Als je kijkt naar de populariteit van bepaalde commerciële video’s, dan kan je niet anders dan besluiten dat online video een steeds belangrijkere rol speelt in de mediamix. Een evolutie die aansluit bij het gedrag van de consument en waar de exponentiële groei van mobiele en sociale media zeker iets mee te maken heeft. Het voordeel voor de adverteerder is niet alleen dat je daarmee een bepaalde moeilijk te bereiken doelgroep toch kan bereiken, maar ook dat je kan gaan analyseren hoe je doelgroep omgaat met je spot. Wanneer haken ze af? Wat vinden ze interessant? Gaan ze over tot een conversie? Enzovoort. Digitaal gaat dus niet alleen over interactiviteit. Sterke lineaire content wordt, dankzij de snellere verbindingen, ook online terug héél belangrijk.”

De spot van Kito die papa wordt van zijn 5 puppy’s is te bekijken via https://www.youtube.com/watch?v=3hrH09KmPTY

Ook de andere spots zijn nog steeds te bekijken op het Youtube-kanaal van Electrabel: https://www.youtube.com/electrabelgdfsuez

Contacteer ons
Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey Digital, Famous Relations, FamousGrey Productions en Buyerminds Brussels.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, NMBS, Volvo, Hyundai, Alken-Maes, Campari, IGLO en Visit Brussels.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in een 18e-eeuws klooster in de groene rand rond Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

FamousGrey
Hendrik Placestraat 43a,
1702 Groot-Bijgaarden