Jan Hoet herintroduceert kraagreclame nav zijn gratis expo Sint-Jan

Vrijdag 1 juni 2012 — Brussel, 1 juni 2012 — Zaterdag 2 juni opent « Sint-Jan », een tentoonstelling in de Gentse Sint-Baafskathedraal waar meer dan 50 Belgische kunstenaars hun werk exposeren. Sint-Jan is een gratis expo. Er is dan ook geen geld beschikbaar voor een grootse reclamecampagne. Daarom fungeert organisator Jan Hoet zélf als uithangbord en promotiemachine voor zijn expo. Door zijn naam te geven aan de expo, maar door ook dagelijks kraagreclame voor zijn expo te dragen. Jan Hoet volgt hiermee het voorbeeld van Jean-Marie Pfaff, gewezen Belgisch voetbalkeeper en bekend om zijn pioniersrol inzake kraagreclame. Jan Hoet ontving inmiddels zijn stapel hemden. Het is de bedoeling dat hij ze gedurende de hele tentoonstelling zal dragen.

Over Sint-Jan
De gratis tentoonstelling loopt van 2 juni tot 29 juli in de Sint-Baafskathedraal te Gent en exposeert kunstwerken van 50 kunsternaars waaronder Dirk Braeckman, Jan Fabre, Karel Dierickx, Pascal Marthine Tayou, Berlinde De Bruyckere, Michael Borremans, Leo Copers, Jan Van Imschoot, etc.

Een gratis expo. Dat verdient gratis reclame !
Dat vond ook De Morgen. Het dagblad was meteen enthousiast en wilde Sint-Jan ondersteunen met zijn reclame Een gedurfde keuze van het dagblad, maar wel een die de voortrekkersrol van De Morgen aantoont. Samen met reclamebureau Famous lanceerde De Morgen allerhande communicatieacties die ervoor moesten zorgen dat Sint-Jan gratis in de picture zou komen. De kraagcampagne is dan ook onderdeel van een breder creatief concept ter promotie van Sint-Jan.

To be continued…