Instaverliefd genomineerd voor een Gouden Roos

Instaverliefd genomineerd voor een Gouden Roos

7 november 2019 - Instaverliefd, de eerste Europese fictiereeks die exclusief op Instagram te zien was, is genomineerd voor een Gouden Roos. Deze prestigieuze award bekroont elk jaar de beste amusementsprogramma’s op televisie en nu dus ook op Instagram.

Instaverliefd zag het licht in het Wivinaklooster in Groot-Bijgaarden waar het creatieve agentschap FamousGrey in opdracht van Kom op tegen Kanker het idee bedacht.  Eyeworks stond in voor het scenario en de productie van de reeks, in samenwerking met één, MNM en het Vlaams Audiovisueel Fonds, en met steun van de Vlaamse overheid. 

De reeks gaat over vier vrienden met weinig geluk in de liefde. Ze bedenken samen een datingspel en klungelen zich een weg naar de liefde en houden tussen de lijnen door jongeren weg van de sigaret. In oktober kropen Ketnet-wrapster Sarah MouhamouNaomi Janssens (‘Campus 12’ en ‘D5R’), Thijs Antonneau (‘D5R’) en youtuber Rayan Aghassaiy opnieuw in de huid van Floor, Nora, Louis en Lars voor de Halloween spin-off van de reeks. 

Instaverliefd neemt het in de categorie “Social Media Video Series” op tegen onder andere Carpool Karaoke, een Youtubereeks waarin James Corden elke week een bekende artiest meeneemt voor een ritje in de wagen. Naast Instaverliefd maken ook de VRT-programma’s Dertigers en Nachtraven kans op een Award. Als Instaverliefd zijn Award weet te verzilveren, wordt dit de eerste Belgische socialmediareeks ooit die een Gouden Roos ontvangt. Op 1 december worden de winnaars bekend gemaakt.

Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey Digital, Famous Relations, FamousGrey Productions en Buyerminds Brussels.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, NMBS, Volvo, Hyundai, Alken-Maes, Campari, IGLO en Visit Brussels.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in een 18e-eeuws klooster in de groene rand rond Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

FamousGrey
Hendrik Placestraat 43a,
1702 Groot-Bijgaarden