Hyundai-commercial van FAMOUS bekroond tot beste Belgische autospot van 2011

Vrijdag 13 januari 2012 — Brussel, 13 januari 2012 – Hyundai en reclamebureau FAMOUS werden gisteren op het autosalon beloond met een Creative Automotive Advertising Award. De vakjury bekroonde de Hyundai-spot hiermee tot de meest creatieve televisiespot van de Belgische autoconstructeurs van het afgelopen jaar.

Kwaliteit hoeft niet meer getest te worden …
De jury beloonde de televisiespot die FAMOUS maakte voor de Hyundai i40. An Van den Cruyce, Account Director bij FAMOUS licht toe: ‘De spot kadert in een crossmediale campagne waar voor één keer niet werd ingegaan op de wagen en zijn specificaties, maar waarbij gewerkt werd rond 1 centraal thema: kwaliteit. Dit was meteen ook de reden waarom de jury ‘voor’ stemde. Deze campagneaanpak kwam voort uit de vele vooroordelen over Aziatische wagens waarmee Hyundai te kampen heeft. Onterecht.’
 

… enkel nog bevestigd.
Hyundai is een merk dat is geëvolueerd tot een producent van geavanceerde, hoogtechnologische wagens van topkwaliteit die na ontwikkeling van binnen en van buiten worden getest en hertest door de beste ingenieurs ter wereld. Een consument, tijdens het kiezen van een nieuwe wagen, een Hyundai nogmaals laten testen zou dus dubbelop zijn. Daarom beslisten FAMOUS en Hyundai voor de campagne rond de i40 niet meer te spreken over testritten, maar over bevestigingsritten. Gespecialiseerde autojournalisten bevestigden al meerdere malen de kwaliteit van Hyundai-wagens. Nu is het de beurt aan de consument.  
 
In de televisiespot zien we een van de Hyundai-ingenieurs die zijn ontslag overhandigt aan zijn overste met de boodschap dat hij het niet kan hebben met de term ‘testrit’. Want waarom zou er nog moeten getest worden? Dat werd al gedaan, door hem en zijn collega’s. Met hart en ziel staken zij werkelijk al hun tijd in de creatie van de perfecte wagen. De enige manier waarop hij zijn zoon nog kan zien, is door de foto die hij heeft opgehangen in zijn wagen. Beide heren sluiten uiteindelijk een compromis. Er kunnen vanaf nu geen Hyundai-testritten meer worden geboekt, enkel nog bevestigingsritten.    
 
An Van den Cruyce, Account Director bij FAMOUS concludeert: ‘Wij zijn uiteraard zeer opgetogen over deze award. Maar hey, laten we bescheiden blijven! De i40 is zoals een goed boek, beter dan de film. We raden iedereen dan ook aan zijn bevestigingsrit te boeken op www.i40.be.‘

Bekijk de spot via: http://www.youtube.com/watch?v=X5C_xI0654s
 

 
 

 

HYUNDAI i40 spot