Groot succes voor Theater aan de Stroom (TAS) en Famous

Groot succes voor Theater aan de Stroom (TAS) en Famous

7 spots live op de bühne tijdens theaterstuk

Antwerpen, 7 maart 2014 – Theater aan de Stroom (TAS), een gekend theatergezelschap uit het Antwerpse, introduceerde gisteravond als eerste theatergezelschap ooit een live reclameblok in haar theaterstuk. Het theatergezelschap verloor dit jaar een deel van haar subsidies en zocht een manier om extra inkomsten te genereren. Famous kwam met de idee om een live reclameblok te introduceren. Spots van Electrabel, De Lijn, Neckermann, evian, Grany, DACIA en ING België werden live op de bühne nagespeeld, en zorgden voor heel wat spektakel.

Op zoek naar subsidies

Theater aan de Stroom verloor dit jaar 30% van haar subsidies, en moest dus noodgedwongen op zoek naar extra inkomsten. Aangezien theater maken staat voor creativiteit en improvisatie, ging het gezelschap samen met het reclamebureau Famous op zoek naar een originele manier om het probleem aan te pakken, en kwamen ze op de idee om een reclameblok in hun theaterstuk te introduceren. Alvorens dit te kunnen doen, moesten ze natuurlijk op zoek gaan naar adverteerders. Famous startte de zoektocht zo’n maand geleden. Zeven adverteerders boden zich aan – een absoluut succes dus. Famous en het theatergezelschap onder leiding van Steven De Lelie gingen met de adverteerders aan de slag om de spots op een originele manier op het toneel te brengen, en gisteravond vond de voorstelling plaats.

 

Vlaams Minister van Cultuur wakker geschud

Met zeven adverteerders miste de actie zijn doel niet: de extra inkomsten die het TAS wilde genereren, werden ruimschoots behaald. Maar dat was niet alles: door de grote media-aandacht kwam het initiatief ook ter sprake op het kabinet van Vlaams Minister van Cultuur Joke Schauvliege. Minister Schauvliege: “Het project is me zeer genegen. Ik heb dan ook laten weten aan het TAS dat ze, wat de infrastructuur betreft, een aanvraag tot subsidiëring mag indienen bij het Fonds voor Culturele Infrastructuur (FoCI).” Alleen maar goed nieuws dus. Marc Fauconnier, CEO van Famous, was dan ook zeer tevreden: “We zijn heel blij dat we extra inkomsten konden genereren voor Theater aan de Stroom.  Het feit dat de stunt bovendien ook de minister bereikte en haar ertoe aanzette om de nodige stappen te ondernemen, geeft ons de ultieme voldoening.”

 

Bekijk alle spots alsook een volledige reportage op www.theaterreclame.be

 

Contacteer ons
Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey Digital, Famous Relations, FamousGrey Productions en Buyerminds Brussels.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, NMBS, Volvo, Hyundai, Alken-Maes, Campari, IGLO en Visit Brussels.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in een 18e-eeuws klooster in de groene rand rond Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

FamousGrey
Hendrik Placestraat 43a,
1702 Groot-Bijgaarden