Grey Group neemt onafhankelijk Belgisch bureau Famous over

Grey, het Adweek Global Agency van het Jaar, versterkt zijn aanwezigheid in de Benelux door een meerderheidsbelang in het Brusselse bureau ‘Famous’, één van de grootste onafhankelijke reclamebureaus van België.

Famous wordt omgedoopt tot ‘FamousGrey’, waarmee het bedrijf haar positie versterkt als leverancier van full-service marketingoplossingen in een markt waarin creativiteit noodzaak is geworden.

Famous is de voorbije 15 jaar geëvolueerd tot een full-service bureau met een sterke focus op digital. Recent werd het bureau nog bekroond tot ‘Media Marketing’ Agency of the Year, en dit dankzij haar creatieve en zakelijke successen. Bij Famous werken 80 mensen.

David Patton, President en CEO bij GREY EMEA:  

“Famous staat aan de top van de best presterende creatieve bureaus van België en viel in de prijzen op de Cannes Lions, Effie en Eurobest. De overname van Famous door Grey wijst op een match van zowel visie als filosofie. Famous weerspiegelt niet enkel Grey’s sterke creatieve reputatie, maar ook de bedrijfscultuur, want de naam van het bedrijf zit vervat in de helft van de ‘Famously Effective’-ambitie van Grey.”

Patton gaat verder: 

“Deze overname is een bewijs van ons engagement voor een voortgezette groei in West-Europa. Met de recente Brexit in het achterhoofd willen we absoluut onze uitbreiding in de belangrijkste Europese markten gaan versnellen. Brussel is het hart van Europa. Het is dus van cruciaal belang dat we als bureau nadrukkelijk aanwezig zijn in deze stad”.

Famous wordt geleid door een ervaren managementteam, met aan het hoofd Marc Fauconnier, oprichter & CEO en bestuurslid bij ACC Belgium. Fauconnier over de overname: 

“Ik ben erg trots dat Famous de krachten bundelt met Grey, centraal in het hart van Europa. We zien deze samenwerking als een erkenning van de kwaliteit van ons werk, zowel op creatief als op technologisch vlak. Grey’s staat van dienst voor wat betreft het aanwenden van creativiteit voor commerciële groei is ongeëvenaard. Het is niet alleen een gerenommeerd en vaak gelauwerd bureau, er heerst ook een sterke creatieve cultuur. We hebben Grey leren kennen als een netwerk van ondernemende en gepassioneerde mensen waarbinnen we ons helemaal thuis voelen en we zijn dan ook heel blij met onze nieuwe familienaam ‘Grey’. Fijn om voortaan als FamousGrey door het leven te gaan!”

-EINDE-

Over Grey

Grey is het reclamenetwerk van de Grey Group, dat geleid wordt door James R. Heekin III, President en CEO. Grey Group is één van de grootste communicatiebedrijven ter wereld. Het moederbedrijf heet WPP (NASDAQ : WPPGY). Onder de slogan “Grey Famously Effective Since 1917” levert het bureau diensten aan een indrukwekkende lijst van wereldberoemde bedrijven: Procter & Gamble, GlaxoSmithKline, Kellogg's, Pfizer, Canon, 3M, NFL, Boehringer Ingelheim, Marriott Hotels & Resorts, Nestlé, Papa John's en T.J. Maxx. In 2015 werd Grey verkozen tot “Global Agency of the Year” van ADWEEK.

Voor meer informatie kan u terecht op www.GREY.com.

Over WPP

WPP is ‘s werelds grootste communicatiebedrijf met een omzet van 73 miljard dollar en een netto winst van 19 miljard dollar. Via de verschillende dochterbedrijven biedt de groep een brede waaier aan advertising- en marketingdiensten waaronder advertising & media investment management; data investment management; public relations & public affairs; branding & identity; communicatie in de gezondheidszorg; direct, digital, promotion & relationship marketing en gespecialiseerde communicatie. Het bedrijf telt 194.000 werknemers (inclusief partners en investeringen) in meer dan 3000 kantoren verspreid over 112 landen.

Voor meer informatie kan u terecht op www.wpp.com.

Over Famous

Famous werd in 2015 bekroond tot Agency of the Year door het Belgische ‘Media Marketing’. Het bureau telt 80 werknemers en heeft specialisten in huis in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Famous maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals ENGIE Electrabel, NMBS, Mediafin, VRT, AB-Inbev, Quickstep, IXINA en Thomas Cook. Dit jaar won Famous in Cannes drie bronzen leeuwen.

Famous Relations, de dochteronderneming van Famous die een brede waaier aan PR-diensten aanbiedt, maakt ook deel uit van de deal met Grey, maar behoudt haar oorspronkelijke naam.

De kantoren van Famous bevinden zich in een 18e-eeuws klooster in de groene rand rond Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famous.be

Contacteer ons
David Patton President & CEO, GREY EMEA
Marc Fauconnier Founder & CEO, FamousGrey
Liesbeth Pyck Co-Founder & Director, FAMOUS Relations
David Patton President & CEO, GREY EMEA
Marc Fauconnier Founder & CEO, FamousGrey
Liesbeth Pyck Co-Founder & Director, FAMOUS Relations
Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey Digital, Famous Relations, FamousGrey Productions en Buyerminds Brussels.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, NMBS, Volvo, Hyundai, Alken-Maes, Campari, IGLO en Visit Brussels.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in een 18e-eeuws klooster in de groene rand rond Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

FamousGrey
Hendrik Placestraat 43a,
1702 Groot-Bijgaarden