GAIA schudt politici wakker met doodsbang schaap

BRUSSEL - 14 oktober 2013 - “Verander de wet en verbied rituele slachtingen zonder verdoving.” Die boodschap verstuurde GAIA eind vorige week per post naar 219 Belgische politici. In een audiofragment, dat ook op de nationale radiozenders te horen zal zijn, vertelt een bang schaap over hoe hij beseft dat hij onverdoofd geslacht zal worden. De harde getuigenis moet de Belgische politici wakker schudden en oproepen om de wet aan te passen, zodat rituele slachtingen zonder verdoving verboden worden.

Op dinsdag 15 oktober vindt het jaarlijkse Offerfeest plaats. Opnieuw zullen er duizenden schapen ritueel geslacht worden zonder verdoving. Daarom voert GAIA opnieuw campagne. De dierenrechtenorganisatie wil de Belgische politici wakker schudden en hen doen inzien dat dieren ook voor een geloofsovertuiging niet onnodig moeten lijden. Die boodschap brengt GAIA naar 219 Belgische politici over met een brief en daarbij een pakkend geluidsfragment:  een weinig tot de verbeelding overlatende getuigenis van een schaap dat beseft hoe hij naar de slachtbank wordt gedragen, om zonder verdoving zijn keel te laten oversnijden. Met die boodschap wil de dierenrechtenorganisatie de Belgische politici overtuigen om de strijd aan te gaan tegen rituele slachtingen zonder verdoving. De boodschap wordt ook tot bij het grote publiek gebracht met een radiospot die vanaf 10 oktober op de nationale zenders zal te horen zijn.

Via deze link kan je de spot beluisteren:

https://soundcloud.com/famousbrussels/radiospot-gaia-slachthuis

Contacteer ons
Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey Digital, Famous Relations, FamousGrey Productions en Buyerminds Brussels.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, NMBS, Volvo, Hyundai, Alken-Maes, Campari, IGLO en Visit Brussels.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in een 18e-eeuws klooster in de groene rand rond Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

FamousGrey
Hendrik Placestraat 43a,
1702 Groot-Bijgaarden