First co-inspiration agency

Donderdag 20 oktober 2011 — Brussel, 20 oktober 2011 – Vandaag heeft het reclamebureau FAMOUS zijn nieuwe samenwerking voorgesteld met het studiebureau InSites. Resultaat? Maar liefst 300 nieuwe medewerkers ingedeeld in twee Everybody Famous communities. Een consumentenpanel dat zijn mening zal geven via een speciaal online platform. Doel? Leren luisteren naar consumenten en vooral de weg vrijmaken voor dialoog. FAMOUS kan daarom terecht het eerste co-inspiratie agentschap worden genoemd. Bij FAMOUS blijft het niet bij praten. Bij FAMOUS krijgt de consument écht een belangrijke rol.

Walk the talk

De consument kan niet meer worden weggedacht. Er wordt dan ook tot in het oneindige over gepraat en gediscussieerd. Maar voor FAMOUS is praten alleen niet voldoende.

De technologische evolutie bewijst het ons elke dag opnieuw: de consument heeft een eigen mening en verkondigt die met luide stem! Bij FAMOUS is het louter onderkennen hiervan niet voldoende. FAMOUS wil hier ook concreet mee aan de slag! Hoe? Door de de consument een actieve rol in het publiciteitsproces te geven.

FAMOUS besliste daarom om, samen met het onderzoeksbureau InSites, 150 Franstalige en 150 Nederlandstalige consumenten te rekruteren waarmee via een co-inspiratie platform in dialoog zal worden gegaan. Doel? Leren luisteren naar de consumenten en ons door hun levenswijze en consumptiegewoontes laten inspireren. Zo krijgt FAMOUS een betrouwbare input, rechtstreeks van de consument, van waaruit nog sterkere campagnes kunnen ontstaan.

Marc Fauconnier, CEO van FAMOUS over Everybody Famous: “Onze communities zijn niet zomaar het nieuwste gadget in reclameland. Het is een structurele ingreep dat de consument op permanente basis een stem geeft in onze processen. Niet als co-creator, maar als co-inspirator van onze campagnes. De consument is te lang een blinde vlek geweest in ons vak.

Everybody Famous

Beide Everybody Famous communities (één Franstalige, één Nederlandstalige) zijn samengesteld uit elk 150 personen. Zij worden beschouwd als volwaardige medewerkers van het agentschap, en kunnen de klok rond hun mening delen met de community managers via de verschillende ruimtes op het online platform.

De communities:

  • 150 Franstaligen en 150 Nederlandstaligen;
  • representatief voor de Belgische bevolking;
  • staan open voor elke vorm van publiciteit;
  • 24/24 en 7/7;
  • een fulltime team van community managers.

De Everybody Famous communities zullen worden geraadpleegd voor vragen met betrekking tot strategie, creatie of bij pitches of voor klantspecifieke vragen. Zo vaak als nodig dus. Het streefdoel? Input van de leden vanaf het prille begin in het proces en zo veel mogelijk te weten komen over hun consumptiegedrag en hun perceptie van merken allerhande.
 

Nieuw tijdperk, nieuwe inzichten

Voor dit project heeft FAMOUS onderzoeksbureau InSites in de arm genomen. Dit project gaat immers verder dan klassieke enquêtes. Een reëel beeld van de consumenten en hun gedrag krijg je alleen via representatieve consumentengroepen. InSites zag er de uitdaging én de kansen van in en bleek dan ook de ideale partner voor FAMOUS.

Joeri Van den Bergh, medeoprichter van InSites Consulting en auteur van ‘How Cool Brands Stay Hot’: “In het huidige consumentenklimaat kan een merk niet langer aandacht of authenticiteit kopen. Je moet die verdienen. Klassiek zijn marketeers geschoold om een zo groot mogelijke groep te bereiken. Maar marketing en communicatie samen mét de consument in plaats van naar een doelgroep is de enige manier om vandaag een lange termijn organische relatie op te bouwen met klanten. Als merken niet het risico willen lopen om betekenis of relevantie te verliezen, dan moeten ze meer oog krijgen voor de context van de klant eerder dan te kijken naar de producten die ze kopen. Maar je deelt enkel maar dat soort eerlijk en emotionele informatie met iemand die je vertrouwt. De sleutel om dat vertrouwen van de consument te krijgen, is een netwerk opbouwen op lange termijn, dat jou helpt om een betere kijk te krijgen op de dagelijkse beslommeringen en je het leven van klanten beter doet begrijpen."

### EINDE PERSBERICHT ###

 

Everybody Famous logo white
Everybody Famous logo black
Home page full
Home page
Trends and Brands
Blog
Famous Building