Febelfin en FamousGrey brengen cash geld tot leven op Digital Payment Day

Febelfin en FamousGrey brengen cash geld tot leven op Digital Payment Day

Terwijl 63% van alle betalingen in ons land nog met cash gebeuren, verkiest maar liefst 89% van de Belgen een digitale betaaloplossing boven cash [1]. En daar wil Febelfin iets aan doen. Om elektronisch betalen te stimuleren, roept de federatie samen met FamousGrey de allereerste Digital Payment Day in het leven. Naar aanloop van deze dag op 11 mei, lanceren ze vandaag een campagne die cash geld tot leven brengt en handelaren en consumenten aanmoedigt om hun aankopen te betalen met de kaart of de smartphone. Want wist je dat jouw briefjes van 20 en 50 euro het helemaal niet zo fijn vinden om gebruikt te worden?

Digital Payment Day op 11 mei

Tussen nu en zaterdag 11 mei wil Febelfin, samen met de partners uit de betaalwereld [2] en de handelsfederaties, zo veel mogelijk handelaars overhalen om digitaal betalen aan te bieden en consumenten aanmoedigen om hun aankopen te betalen met de kaart of de smartphone. 

Cash geld komt tot leven

In opdracht van Febelfin trekt FamousGrey daarom vandaag de campagne ‘Betaal digitaal. ’t Is het nieuwe normaal’ op gang. Een campagne waarin cash geld tot leven komt, een stem krijgt, zijn ervaringen deelt en campagne voert tegen… zichzelf.

De verhalen van de briefjes van 20 en 50 euro zijn vanaf vandaag online te zien in korte video’s. 20 euro is het meest populaire briefje in België, wordt enorm veel gebruikt en is daardoor een van de vuilste briefjes, in de video deelt het briefje zijn ervaringen met ons. 50 euro klaagt op zijn beurt steen en been dat hij het meest vervalste briefje van het land is.

Bovendien kan je dankzij augmented reality de briefjes van 20 of 50 euro scannen met je smartphone op de website www.digitalpaymentday.be, waarna de filmpjes ook zullen afspelen op het scherm van je smartphone. Op die manier laten Febelfin en FamousGrey cash geld echt tot leven komen.

Ook op de radio doen de briefjes van 5, 20 en 50 euro vanaf vandaag hun zegje. 

Website voor consumenten en handelaren

Daarnaast bouwde FamousGrey de website www.digitalpaymentday.be [3]. Een online stek voor handelaren en consumenten die vragen hebben over digitale betaaloplossingen.

Deze website zal handelaren helpen om de meest geschikte digitale betaaloplossing te kiezen voor hun zaak. Ook consumenten kunnen er informatie vinden over de verschillende digitale betaaloplossingen en inspirerende voorbeelden vanuit het buitenland. 

Consumenten kunnen er ook een kaartje downloaden dat ze kunnen afgeven bij hun favoriete handelszaak waar nog niet digitaal betaald kan worden. Op die manier wil Febelfin handelaren een ludiek duwtje in de rug geven om over te stappen op nieuwe digitale betaaloplossingen.

Handelaren mee op de kar 

Digitaal betalen heeft een grote invloed op de dagelijkse werking van de handelaar. Daarom organiseerde Febelfin samen met Famous Relations op 23 april al een persconferentie die pers en handelaren inlichtte over de aankomende actie. Het persbericht kan u hier nalezen. De persaanpak resulteerde in 22 persclippings in nationale pers.

Tot slot ontwikkelde FamousGrey ook wobblers voor de betaalterminals. In samenwerking met Worldline ontvingen maar liefst 65 000 Belgische handelaren al een versie. Handelaren die nog geen wobbler ontvangen hebben, kunnen deze bestellen via de website, www.digitalpaymentday.be.

[1] Dat blijkt uit uit een bevraging van iVOX in opdracht van Febelfin, de Belgische Federatie van de Financiële Sector.

[2] Bancontact Payconiq Company, Mastercard, Maestro, VISA, Unizo, UCM, Comeos, Worldline, NSZ, SDZ, CCV en Europabank

[3] De website maakt deel uit van de volledig vernieuwde website van Febelfin.be, eveneens ontwikkeld door FamousGrey.

Contacteer ons
Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey Digital, Famous Relations, FamousGrey Productions en Buyerminds Brussels.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, NMBS, Volvo, Hyundai, Alken-Maes, Campari, IGLO en Visit Brussels.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in een 18e-eeuws klooster in de groene rand rond Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

FamousGrey
Hendrik Placestraat 43a,
1702 Groot-Bijgaarden