FamousGrey wint pitch voor visit.brussels

 Na een strategische en creatieve pitch gaat FamousGrey opnieuw in zee met visit.brussels. Zij zochten een campagne die Brussel weer op de kaart zal zetten tijdens (en na) de exitstrategie van het coronavirus, en ook op lange termijn het imago van de stad zal opfrissen: lokaal, nationaal en internationaal. FamousGrey wist met hun concept ‘Visit Us’ te overtuigen en mag de herlanceringscampagne voor hun rekening nemen.

Niet-Brusselaars beweren Brussel wel te kennen, maar weinigen begrijpen de stad ook. Brussel valt dan ook niet te reduceren tot één woord, zelfs de Brusselaars hebben het daar moeilijk mee. Francis Lippens, CEO FamousGrey, legt uit:

“Toch zijn het de mensen zelf en hun onderlinge dynamieken die de stad maken zoals ze is. Want meer nog dan een drukke, Europese hoofdstad met zijn alombekende bezienswaardigheden, is Brussel een product en reflectie van haar inwoners: zelfrelativerend, humoristisch, multicultureel, open-minded,… De hoofdgedachte achter de herlanceringscampagne luidt dan ook: ‘no Br__sels without us’.”

Toerisme post-corona zal er anders uitzien dan hoe we gewend zijn. Nu we voorzichtig uit onze quarantaine komen, staan vooral kwalitatieve ervaringen tussen mensen centraal.

“FamousGrey heeft ons unamiem overtuigd met hun lange-termijn aanpak waarbij we de shift maken van de bezienswaardigheden naar de mensen die Brussel zo uniek maakt. Daarnaast kan hun platform breed uitgedragen en gepersonaliseerd worden door alle actoren binnen Brussel, van horeca over de culturele sector tot hotels en winkeliers.” Aldus Patrick Bontinck, CEO van visit.brussels.

En dus nodigen visit.brussels en FamousGrey nationale en internationale toeristen én haar geliefde inwoners uit de stad weer te doen heropleven met het platform: ‘Visit Brussels, Visit us’. De campagne wordt momenteel volop ontwikkeld en gaat van start tijdens de exitstrategie van het coronavirus, maar blijft ook daarna relevant om Brussel nieuw leven in te blazen.

 

 

Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey Digital, Famous Relations, FamousGrey Productions en Buyerminds Brussels.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, NMBS, Volvo, Hyundai, Alken-Maes, Campari, IGLO en Visit Brussels.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in een 18e-eeuws klooster in de groene rand rond Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

FamousGrey
Hendrik Placestraat 43a,
1702 Groot-Bijgaarden