FamousGrey wint 2 GOLD pencils op One Show met Remumber en Klarafy!

Zaterdag 13 mei 2017 — Afgelopen vrijdag viel FamousGrey maar liefst twee keer in de prijzen op de prestigieuze One Show Awards. Remumber en Klarafy, de al veel bekroonde campagnes voor Klara en Missing Children Europe, waren goed voor twee gouden Pencils!

The One Show is 1 van de meest prestigieuze award competities op het vlak van reclame, design, interactive en branded entertainment. Ieder jaar vindt de uitreiking plaats in New York. In totaal krijgen ze elk jaar meer dan 20.000 entries binnen.

De jury bekroonde de innovatieve tool Klarafy met goud in de categorie innovation in Radio. Klarafy kan je het best vergelijken met een technologische imitatie van een klassieke muziekkenner die door je platenkast struint om je vervolgens klassieke muziek aan te raden op basis van de concrete inhoud van je platenkast. Het mechanisme is simpel: ga naar www.klarafy.be en connecteer je met je Spotify account. Op basis van die Spotify playlist met je favoriete nummers zoekt Klarafy de klassieke muziek die daar het best bij aansluit. Klarafy laat je dus klassieke muziek ontdekken op de meest persoonlijke manier: met je eigen muzieksmaak als kompas.

Remumber was dan op zijn beurt weer goed voor een Gold pencil in de categorie UX/UI Utility. Remumber is een innovatieve app die kinderen helpt bij het onthouden van het telefoonnummer van hun ouders. Want ondanks het feit dat deze generatie is opgegroeid met smartphones kennen ze het telefoonnummer van hun ouders niet meer vanbuiten. Nochtans kan dit van groot belang zijn als een kind bijvoorbeeld verloren loopt zodat ze snel hun ouders kunnen bereiken. Remumber vervangt de willekeurige code van hun mobiele telefoon in het telefoonnummer van één van de ouders. Dit zal hun helpen dit belangrijke telefoonnummer stap voor stap van buiten te leren door meermaals per dag de handeling van het vormen van de code te herhalen.

In totaal werd FamousGrey 5 keer genomineerd in verschillende categorieën. Klarafy werd nogmaals genomineerd voor interactive en #diningforbrussels van L’Echo-De Tijd werd ook nog genomineerd in de categorieën Public Relations en Social Media.

Case - Klarafy

Case- ReMumber

Caseboard Klarafy
Caseboard Remumber
DiederikJeangout_PerPedersen_MietLust