FamousGrey mee aan de bakermat van de eerste Instagram fictiereeks “Instaverliefd”

FamousGrey mee aan de bakermat van de eerste Instagram fictiereeks “Instaverliefd”

Roken minder cool maken bij jongeren, zonder belerend over te komen, hoe doe je dat? Met deze vraag kwam Kom op tegen Kanker aankloppen bij FamousGrey. Hun antwoord? Bereik jongeren in hun leefwereld, met mensen waar ze naar opkijken en een verhaal dat hen boeit. Op die manier ontstond het idee voor de eerste Vlaamse fictiereeks op Instagram: “Instaverliefd”. Vanaf 19 maart kan iedereen via Instagramstories de verhalen van Nora, Floor, Louis en Lars volgen. De communicatiecampagne rond de reeks wordt ook verzorgd door FamousGrey.

FamousGrey en Kom op tegen Kanker wisten al snel de juiste partners te vinden voor de uitwerking van deze Europese primeur: Eyeworks stond in voor het scenario en de productie van de reeks en Eén en de Vlaamse overheid zetten ook hun schouders mee onder het project. 

Instaverliefd, instahit

Instaverliefd heeft als doel jongeren weg te houden van de sigaret. Om deze doelgroep te bereiken koos FamousGrey Instagram als kanaal om de boodschap over te brengen.  

Senne Dehandschutter en Brecht De Groot van Eyeworks schreven vervolgens het scenario uit waarin Nora, Floor, Louis en Lars op zoek gaan naar de liefde. Deze jongeren zijn het beu dat niemand hen ziet staan. Een datingspel moet soelaas brengen. De regels zijn simpel: zo veel mogelijk dates fiksen in zo weinig mogelijk tijd. Voor sommige dates krijg je bonuspunten, voor andere minpunten. Wie rookt tijdens een date krijgt bijvoorbeeld minpunten. Om de onderliggende boodschap over te brengen delen de acteurs ook inzichten over de schadelijke effecten van roken.

Vanaf 19 maart zal de reeks gedurende zes weken te volgen zijn via de Instagramstories van @Instaverliefd, deze verdwijnen na 24 uur. Elke week worden alle fragmenten gebundeld tot één lange video op Instagram TV die langer beschikbaar blijft.

 Influencer bereik

Om voldoende bereik te creëren voor de Instagramreeks en om de boodschap effectief tot bij de jongeren te brengen werd de cast opgesteld uit influencers waar ze naar opkijken. Sarah Mouhamou (Floor), Naomi Janssens (Nora) en Thijs Antonneau (Louis), alle drie bekend van Ketnet, spelen de hoofdrollen. Rayan Aghassaiy, de man achter het YouTubekanaal "UnaGize" met meer dan  325.000 volgers, debuteert als Lars.  Hun influencerstatus bij jongeren zorgt ervoor dat de @instaverliefd account organisch kan groeien en de doelgroep hun weg vindt naar de pagina.

Daarnaast ontwikkelde FamousGrey ook het logo, de affiches en extra visueel materiaal. De affiches zijn sinds 11 maart te zien in middelbare scholen verspreid over heel Vlaanderen.

Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey Digital, Famous Relations, FamousGrey Productions en Buyerminds Brussels.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, NMBS, Volvo, Hyundai, Alken-Maes, Campari, IGLO en Visit Brussels.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in een 18e-eeuws klooster in de groene rand rond Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

FamousGrey
Hendrik Placestraat 43a,
1702 Groot-Bijgaarden