FamousGrey is op zoek naar dikke katten voor WWF

Sommige katten genieten iets te veel van het goeie leven, terwijl andere katten moeten vechten om te overleven. Daarom lanceren WWF en FamousGrey « Big Cats Save Big Cats », een creatieve campagne die de Belgen aanmoedigt om hun « dikke » katten iets minder eten te geven en meer te geven aan de jaguar die het echt nodig heeft.

Het is een feit, de jaguar is in gevaar. De grootste katachtige van het Amerikaanse continent leefde ooit op een gebied dat zich uitstrekte van de zuidelijke Verenigde Staten tot in het uiterste puntje van Zuid-Amerika. Vandaag is de grootte van zijn habitat met 50% afgenomen als gevolg van menselijke activiteiten. De gevolgen hiervan zijn rampzalig: de toegang van de jaguar tot mogelijke prooien is beperkt, zijn leefgebied is versnipperd en zijn voortbestaan is in gevaar. Naast de inspanningen die de jaguar moet leveren om zichzelf te voeden, is hij ook een belangrijk doelwit van stropers.

De situatie waarin de jaguar leeft, staat in schril contrast met die van onze Belgische katten: 36% van de twee miljoen katten in België heeft namelijk overgewicht. Op basis van deze observatie stelde FamousGrey “Big Cats Save Big Cats” voor[1], een campagne die de situatie van de jaguar vergelijkt met die van het geliefde huisdier van de Belgen.

FamousGrey ontwikkelde de website, www.bigcats.be, waarop Belgen via de “cat configurator” kunnen controleren of hun trouwe viervoeter overgewicht heeft. Daar kunnen ze ook de beschermingsprogramma’s van WWF financieel ondersteunen. Nadat bezoekers doneren via de tool, ontvangen ze praktisch advies en concrete tips om hun katten weer in vorm te helpen.

Deze webcampagne werd gelanceerd op dinsdag 13 november en wordt ondersteund door video’s die via de sociale netwerken worden uitgezonden.

Parallel met deze creatieve campagne staat FamousRelations, het onafhankelijke maar geïntegreerde public relations bureau van FamousGrey, in voor de PR- en influencer marketing-component van de campagne. Voor deze gelegenheid vroegen ze aan de “beroemde katten” van Instagram om de campagne te ondersteunen.

Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey Digital, Famous Relations, FamousGrey Productions en Buyerminds Brussels.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, NMBS, Volvo, Hyundai, Alken-Maes, Campari, IGLO en Visit Brussels.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in een 18e-eeuws klooster in de groene rand rond Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

FamousGrey
Hendrik Placestraat 43a,
1702 Groot-Bijgaarden