FamousGrey en Volvo maken stad veiliger met een digitale dodehoekdetector.

De dode hoek is een van de belangrijkste oorzaken van ernstige of dodelijke fietsongevallen. Om dit te voorkomen, bracht Volvo in 2004 al de eerste dodehoekdetector op de markt. Zoals alle innovaties van Volvo is ook deze niet gepatenteerd, zodat elke autofabrikant er zijn modellen mee kan uitrusten. Door het stijgend aantal fietsers in de steden (+64% in 2020) en het stijgend aantal ongevallen (+16% in 2020), blaast Volvo het belang van zijn BLIS-systeem (Blind Spot Information) nieuw leven in. Maar in plaats van er reclame voor te maken, kozen FamousGrey en Volvo ervoor hun reclame ermee uit te rusten, zodat iedereen ervan kan profiteren. 

Op de drukste baan van Brussel heeft Volvo een digitaal display uitgerust met een dodehoekdetector. Net als de sensor waarmee de Volvo automodellen zijn uitgerust, detecteert en waarschuwt deze detector automobilisten voor de aanwezigheid van fietsers.  

Het display geeft niet alleen een dodehoekwaarschuwing weer, maar telt ook de afstand tussen de fietser en het display in real time af. Om de waarschuwing 24 uur per dag te laten werken, is de digitale display geprogrammeerd om over te schakelen op een dag- of nachtversie.   

Een idee dat perfect past in het DNA van Volvo, zoals Lolita Swanet, Marketing Manager bij Volvo, concludeert: ‘« Making Every Driver a Safer Driver » is het centrale uitgangspunt van onze Salon-campagne, maar het is ook de reden waarom Volvo altijd een vernieuwer is geweest. Met dit idee, maken we de weg een stuk veiliger, voor iedereen.’ 

CREDITS 

--------------------------------- 

Client: Volvo Car Belux 
​Client: Balder D’hondt, Lolita Swanet 

Agency: FamousGrey 
​Creative Director: Peter Ampe 
​Creative team: Vanessa Hendrickx, Antoine Wellens 
​Account Director: Olivia Naudts 
​Account Manager: Matthias Roose 
​Account Executive: Klaartje Vanmulders   

Experience Director: Maarten Breda 
​Digital designer: Sacha Lempereur 
​Digital Strategist: Wies Dickens 
​Webmaster: Stijn Swinnen  

RTV Producer: Marlies Neudt 
​Production company: Landvogel 
​Director: Kurt De Leijer 
​DOP: Piet Deyaert 
​Executive producer: Yannick Verdonck 
​Producer: Maud Van Parys   

Post-production: FamousGrey Productions 
​Editor: Sven Vanhee 

Sound: Music by Martijn Ravesloot, Jean Waterlot & Dan Klein
​Sfx & mix by Eli Sundermann for FamousGrey Productions 

Production: Fisheye 
​Project Manager: Pieter Troch 
​3D Artist: Kobe Roels 
​Development: Roel Kint 

Media agency: Mindshare, Clear Channel 
​Media contact: Charlotte Massa, Julie Andrade, Charlotte Snijckers, Soufiane Ar Razouki 

Partners:  
​FishEye: 3D design & software development 
​Clear Channel 

Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al meer dan 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey X, Famous Relations, FamousGrey Productions.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, Volvo, Nieuwsblad, VSV, helan, Hyundai, Campari, Aperol, De Tijd/L’Echo en KBC.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in het bruisende Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

FamousGrey
Victoria Reginaplantsoen 1
1210 Brussel