FamousGrey en Orde van Vlaamse Balies leggen het goed uit

Dinsdag 23 januari 2018 — Om het belang van rechtsbijstand te benadrukken, creeërde OVB samen met FamousGrey een nieuwe sensibiliseringscampagne. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 74% van de Vlamingen een polis voor rechtsbijstand denken te hebben, maar dat niet altijd zeker weten. Uit een steekproef blijkt dat die onwetendheid ervoor zorgt dat maar liefst 7 op de 10 Vlamingen onverdedigd voor de politierechtbank verschijnen. De Orde van Vlaamse Balies had al langer een vermoeden dat de algemene kennis over rechtsbijstandsverzekering vandaag ondermaats is, maar ziet die door dit onderzoek bevestigd.

Een ongeluk is snel gebeurd. In dat geval is rechtsbijstand welkom en kan die bijstand verdere problemen voorkomen. Met deze campagne wil OVB de Vlaming sensibiliseren om steeds goed de bestaande polissen op rechtsbijstand te controleren, eventueel zo’n verzekering af te sluiten en bij de verzekeraar vooral altijd goed te bevragen of voldoende informatie te vragen. Heel vaak is er aan een lopende verzekering, zoals een auto- of brandverzekering ook rechtsbijstand gekoppeld, maar weet de verzekerde dat niet.

Leg het nu maar uit

Om het belang van rechtsbijstand te illustreren, creëerde FamousGrey een online video die op een visueel grappige manier zijn punt maakt. Een museumbezoeker komt door een ongelukkige samenloop van omstandigheden in een lastig parket terecht. “Leg het nu maar uit”, is de conclusie van de spot, gevolgd door de boodschap ‘Neem een advocaat naar keuze dankzij je rechtsbijstandsverzekering’.

De productie werd geleid door Czar in een regie van Toon Aerts. Het geluid nam inhouse productiecel FamousGrey Productions voor haar rekening. De opnames vonden plaats in het Brusselse Jubelparkmuseum. Geen kostbare vazen werden gebroken tijdens het shooten van deze productie.

De spot wordt 2 weken lang ingezet op social media. Zowel op Facebook als op Youtube. 

 

Leg het nu maar uit

Sophie Engels PR Manager at Famous Relations