FamousGrey en Lutosa repatriëren Belgen op vakantie

Donderdag 5 juli 2018 — FamousGrey en Lutosa pakken deze zomer uit met een opvallende actie: ze repatriëren Belgen op vakantie die heimwee hebben naar Belgische frieten. Deze actie is het antwoord op een studie die Lutosa liet uitvoeren bij 1.000 Belgen. 

SOS Lutosa

Uit deze studie blijkt dat de Belgische friet het meeste gemist wordt door de Belg op vakantie, meer zelfs dan bier en chocolade. Bijna één op de twee Belgen geeft dit aan en zegt te verlangen naar een goed pak friet bij thuiskomst. Dit blijkt uit een onderzoek van iVox naar de gewoontes van vakantiegangers. FamousGrey besloot samen met Lutosa om al de Belgen die het gemis niet meer aankunnen te helpen. Ze creëerden een SOS Lutosa noodnummer (+32 78 18 81 80) voor Belgen in het buitenland die Belgische frietjes nodig hebben. De eerste beller zal op kosten van Lutosa worden gerepatrieerd.

Om de actie aan te kondigen zorgde Famous Relations voor een persbericht waarin de iVox resultaten werden opgenomen. Famous Productions maakte dan weer een videoverslag van de lancering van de actie op de luchthaven Brussels South. In de video krijgen vakentiegangers nog een laatste friet voor ze inchecken en een flyer met het noodnummer waarop ze Lutosa kunnen bereiken. De campagne bevat behalve PR, de consumentenstudie en een lanceringsvideo, ook een uitgebreid luik op social media, waarbij zelfs Belgen in het buitenland worden getarget, en een flyer.

De actie start begin juli en eindigt met de eerste repatriëring.

Lutosa - SOS Lutosa - Launch (NL)

SOS Lutosa
SOS Lutosa
SOS Lutosa
SOS Lutosa
SOS Lutosa
SOS Lutosa
Laure Vandeghinste PR Manager at Famous Relations