FamousGrey en Lutosa repatriëren Belgen op vakantie

FamousGrey en Lutosa pakken deze zomer uit met een opvallende actie: ze repatriëren Belgen op vakantie die heimwee hebben naar Belgische frieten. Deze actie is het antwoord op een studie die Lutosa liet uitvoeren bij 1.000 Belgen. 

SOS Lutosa

Uit deze studie blijkt dat de Belgische friet het meeste gemist wordt door de Belg op vakantie, meer zelfs dan bier en chocolade. Bijna één op de twee Belgen geeft dit aan en zegt te verlangen naar een goed pak friet bij thuiskomst. Dit blijkt uit een onderzoek van iVox naar de gewoontes van vakantiegangers. FamousGrey besloot samen met Lutosa om al de Belgen die het gemis niet meer aankunnen te helpen. Ze creëerden een SOS Lutosa noodnummer (+32 78 18 81 80) voor Belgen in het buitenland die Belgische frietjes nodig hebben. De eerste beller zal op kosten van Lutosa worden gerepatrieerd.

Om de actie aan te kondigen zorgde Famous Relations voor een persbericht waarin de iVox resultaten werden opgenomen. Famous Productions maakte dan weer een videoverslag van de lancering van de actie op de luchthaven Brussels South. In de video krijgen vakentiegangers nog een laatste friet voor ze inchecken en een flyer met het noodnummer waarop ze Lutosa kunnen bereiken. De campagne bevat behalve PR, de consumentenstudie en een lanceringsvideo, ook een uitgebreid luik op social media, waarbij zelfs Belgen in het buitenland worden getarget, en een flyer.

De actie start begin juli en eindigt met de eerste repatriëring.

Contacteer ons
Laure Vandeghinste PR Manager, Famous Relations
Laure Vandeghinste PR Manager, Famous Relations
Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey Digital, Famous Relations, FamousGrey Productions en Buyerminds Brussels.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, NMBS, Volvo, Hyundai, Alken-Maes, Campari, IGLO en Visit Brussels.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in een 18e-eeuws klooster in de groene rand rond Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

FamousGrey
Hendrik Placestraat 43a,
1702 Groot-Bijgaarden