FamousGrey en Lutosa maken French Fries opnieuw Belgisch

FamousGrey en Lutosa maken French Fries opnieuw Belgisch

Lutosa wordt Belviva, het frietmerk 'verbelgischt' zo haar naam. Om deze transitie kracht bij te zetten kwam het merk aankloppen bij FamousGrey. Zij vonden al snel de juiste invalshoek voor dit verhaal: 'French' Fries zijn onze grootste 'Belgian pride', en daar knelt het schoentje. Daarom lanceerde Lutosa uitgerekend op 'National French Fry Day' een petitie om French fries voor eens en voor altijd om te dopen tot Belgian fries. Stemmen op onze Belgische trots kan nog steeds via de door FamousGrey ontwikkelde website www.voteforbelgianfries.be.

Lutosa wil zijn Belgische identiteit benadrukken en verandert daarom haar naam naar ‘Belviva’. Een logische zet van het diepvriesfrietjesmerk, want niets is zo belgisch als frieten eten met een goede klodder mayonaise. Helaas spreekt men over de hele wereld nog steeds over ‘French fries’. Tot grote ergernis van 6 op 10 Belgen. Daarom lanceerde Lutosa samen met FamousGrey en Famous Relations een petitie om de French voorgoed uit French fries te halen en er Belgian fries van te maken. Via de website www.voteforbelgianfries.be kan iedereen zijn steun betuigen.

Boer José op tv

Om de Belg tot op deze website te krijgen zorgde FamousGrey voor een sterke tv-spot waarin boer José zijn beklag doet over French Fries als benaming van onze Belgische trots en de Belg oproept om de petitie te tekenen.

Op onze nationale feestdag, 21 juli, werd er ook een aangepaste versie verspreid.

Daarnaast loopt er vanaf 5 augustus ook een spot met boer José die de naamsverandering van Lutosa naar Belviva verder toelicht.

French press

Famous Relations schakelde pers en influencers in om de nodige ruchtbaarheid te geven aan de petitie. Via een iVox studie toonden ze aan hoe belangrijk de friet écht is voor de Belg. Een expert lichtte op zijn beurt de geschiedenis van de friet toe. En wat blijkt? De oorsprong van de friet blijft tot op vandaag onduidelijk, maar de frietcultuur is nergens zo ingeburgerd als bij ons. Tot grote ergernis van de Franse media, want ook daar werd het nieuws opgepikt.

Wie actief is op Instagram zag vast en zeker ook de posts van onder andere Kelly Pfaff en Anouk Matton in een voor de gelegenheid ontworpen t-shirt met daarop de duidelijke boodschap: Belgian Fries.

FamousGrey Credits FamousGrey credits_Lutosa.docx - 65 KB

 

Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey Digital, Famous Relations, FamousGrey Productions en Buyerminds Brussels.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, NMBS, Volvo, Hyundai, Alken-Maes, Campari, IGLO en Visit Brussels.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in een 18e-eeuws klooster in de groene rand rond Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

FamousGrey
Hendrik Placestraat 43a,
1702 Groot-Bijgaarden