FAMOUSGREY en Kom op tegen Kanker rappen tegen roken

Vorige week lanceerde de bekende Vlaamse rapper Soufiane Eddyani zijn videoclip van de nieuwe hit “Slimme jongen”, een song die eind januari gelanceerd werd en waarin de rapper uithaalt naar roken. De clip behaalde in enkele dagen tijd al meer dan 800.000 views op Youtube en behoorde daar al snel tot de top 3 de trending video’s. De campagne waar deze song deel van uitmaakt is het vervolg op de succesvolle campagne Vloggers vs. Sigaretten, bedacht door FamousGrey en biedt een antwoord op de vraag van Kom op tegen Kanker om jongeren tussen 12 en 15 te bereiken met een boodschap tegen roken. Door middel van een succesvolle peer-to-peercommunicatie wordt er ingespeeld op de kanalen en media die jongeren consumeren.  

Succesvolle single

De Antwerpse rapper met meer dan 175 000 volgers, haalt in zijn nieuwe single “Slimme Jongen” uit naar de sigaret. De track werd als startschot van een sensibiliseringscampagne tegen roken gelanceerd in Vlaanderen en was een schot in de roos. Na amper 5 dagen behaalde de clip al meer dan 800.000 views.

De samenwerking met Soufiane Eddyani was een logische keuze. Met een duidelijke boodschap en recht uit het hart connecteert Soufiane op een natuurlijke en mobiliserende manier met de juiste doelgroep. De song lokte al meer dan 2800 comments uit en heeft zijn effect dus duidelijk niet gemist.

Ook de samenwerking met jongerenzender MNM was een groot succes. Het radiostation zorgde voor extra content door middel van vlogs en wijdde een volledige uitzending op Generation M aan het thema, ondersteund door radiospots. Via een wedstrijd maakten luisteraars kans op een zetelconcert van Soufiane Eddyani.

Verder creëerde FamousGrey een abribuscampagne volledig in het thema van de single om de campagne te promoten. Een Antwerps bushokje nabij een school werd volledig gewrapped, een idee van Mediaplus. Telkens iemand in het hokje ging staan, werd de song gespeeld.

De videoclip werd volledig geproduceerd door Soufiane in samenwerking met Jack Chiraq (de producer achter Lil’ Kleine, Ronny Flex en De Jeugd van Tegenwoordig)

“Slimme Jongen” is te beluisteren via Spotify en YouTube. 

Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey Digital, Famous Relations, FamousGrey Productions en Buyerminds Brussels.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, NMBS, Volvo, Hyundai, Alken-Maes, Campari, IGLO en Visit Brussels.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in een 18e-eeuws klooster in de groene rand rond Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

FamousGrey
Hendrik Placestraat 43a,
1702 Groot-Bijgaarden