FamousGrey en Ketnet Junior lanceren weetjes voor ouders tijdens populairste programma’s

Bumba, Kaatje, Bob de Bouwer en andere populaire programma’s op Ketnet Junior vanaf nu interessant voor jong én ouders

Brussel, 29 oktober 2018 – Kinderen willen niets liever dan samen met hun ouders naar tv kijken. Maar Ketnet Junior begrijpt dat de zoveelste aflevering van een kleuterprogramma niet altijd even boeiend is voor jonge ouders. Daarom bedacht FamousGrey een nieuwe manier van samen tv-kijken: vanaf nu bevatten de favoriete programma’s van peuters en kleuters op Ketnet Junior ook weetjes speciaal voor ouders. In totaal schreven 10 copywriters mee aan de meer dan 600 weetjes die vanaf nu te zien zijn tijdens Bumba, Kaatje en andere populaire programma’s op Ketnet Junior.

Ketnet Junior is voortaan voor jong én ouders

De weetjes voor ouders maken deel uit van de de lanceringscampagne voor de nieuwe positionering van Ketnet Junior. De zender wil aantonen dat het er niet enkel is voor peuters en kleuters, maar ook voor de jonge mama’s en papa’s. Vanaf nu komen ze te weten dat giraffen slechts twee uur per dag slapen, dat je 17 spieren nodig hebt om te lachen en 43 om te fronsen en dat de topsnelheid op ski’s 255 km/u is.

De weetjes of opdrachten zijn telkens gelinkt met wat er in het programma gebeurt. Soms verklappen ze iets over een scene waardoor de mama’s en papa’s meer weten dan hun kinderen. Dit vergroot de interactie tijdens het tv-kijken.  

Lanceringscampagne

De weetjes en de nieuwe positionering worden aangekondigd op radio, tv en social. De radiospots schetsen kleine akkefietjes waarmee ouders van jonge kinderen dagelijks te maken krijgen, denk maar aan ‘De deur moet op een kiertje blijven’, ‘Ekes, spinazie!’ of ‘Auw, die rits zit tegen mijn kin!’. Vervolgens krijgt de luisteraar te horen hoe Ketnet Junior jonge ouders wél kan helpen: door samen tv-kijken met de kinderen opnieuw leuk te maken.

Ook in de bijhorende tv-spot trekt FamousGrey deze lijn door en wordt het dagelijkse gevecht met de tandenborstel op een levensechte manier in beeld gebracht. Daarnaast wordt er ook sterk ingezet op een online campagne met banners en social media posts boordevol weetjes. Deze moeten de jonge ouders, die ook digital natives zijn, warm maken voor de nieuwe positionering van Ketnet Junior.

Ketnet Junior vanaf nu ook op Canvas

Ketnet Junior heeft de afgelopen jaren hun digitaal aanbod sterk uitgebouwd met onder meer een eigen website en een gratis app. De zender blijft dit ook doen met een aantal extra toepassingen die het online kijkgemak moeten verhogen. Tegelijk heeft 24% van de kinderen in Vlaanderen geen toegang tot tablet of smartphone (Media-kids onderzoek GFK) en geven ouders aan dat ze veel belang hechten aan een instant televisie-aanbod op maat. Daarom breidt de VRT het lineaire aanbod van Ketnet Junior gevoelig uit:  Ketnet Junior zal vanaf 27 oktober in de voormiddag te vinden zijn op Ketnet en in de namiddag met een herhaling van de programma's op het kanaal van Canvas.

Contacteer ons
Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey Digital, Famous Relations, FamousGrey Productions en Buyerminds Brussels.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, NMBS, Volvo, Hyundai, Alken-Maes, Campari, IGLO en Visit Brussels.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in een 18e-eeuws klooster in de groene rand rond Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

FamousGrey
Hendrik Placestraat 43a,
1702 Groot-Bijgaarden