FamousGrey en Ketnet geven seksuele voorlichting met “Dokter Bea”

Voor veel ouders blijft het moeilijk om over seksualiteit te praten met hun kinderen. Ketnet wil daar komaf mee maken en lanceert ‘De dokter Bea show’. Dit programma zal dieper ingaan op alles rond seksualiteit en puberteit. FamousGrey versterkt de lancering van dit programma dankzij een humoristische campagne met een knipoog naar de ouders.

Kinderen worden steeds vroeger geconfronteerd met vragen rond seks en relaties. Dat komt omdat ze makkelijker toegang hebben tot het internet, waar ze vaak een verkeerd beeld krijgen van seksualiteit. Daarom is het dus van groot belang dat ze op een correcte manier geïnformeerd worden. Omdat Ketnet zich altijd als de grootste supporter van kinderen heeft geprofileerd, vinden ze het niet meer dan normaal dat ze hen begeleiden in deze zoektocht. ‘De dokter Bea show’ wil vragen over seksualiteit waar prille tieners, van pakweg 9 tot 12 jaar, mee kampen op een educatieve wijze behandelen. Op deze manier kunnen ze hun steentje bijdragen aan de opvoeding en de seksuele vorming van opgroeiende kinderen.

Om de lancering van dit programma te versterken werkte FamousGrey een campagne uit die zal lopen op radio en TV. De humoristische spotjes richten zich op de ouders en spelen in op het feit dat zij vaak niet goed weten hoe ze met hun kinderen moeten praten over seksualiteit. Omdat deze generatie kinderen opgegroeid is met Google zullen er ook Google Adwords ingezet worden die zich richten op kinderen die online op zoek gaan naar informatie over seksualiteit. Omdat ze bovendien vaak nog bepaalde woorden foutief schrijven zullen de Google Adwords ook verschijnen bij de fout geschreven zoektermen.

De campagne loopt vanaf donderdag 5 oktober en ‘De dokter Bea show’ zal vanaf vrijdag 13 oktober op Ketnet te zien zijn.

Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey Digital, Famous Relations, FamousGrey Productions en Buyerminds Brussels.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, NMBS, Volvo, Hyundai, Alken-Maes, Campari, IGLO en Visit Brussels.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in een 18e-eeuws klooster in de groene rand rond Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

FamousGrey
Hendrik Placestraat 43a,
1702 Groot-Bijgaarden