FamousGrey en Ketnet geven seksuele voorlichting met “Dokter Bea”

Vrijdag 6 oktober 2017 — Voor veel ouders blijft het moeilijk om over seksualiteit te praten met hun kinderen. Ketnet wil daar komaf mee maken en lanceert ‘De dokter Bea show’. Dit programma zal dieper ingaan op alles rond seksualiteit en puberteit. FamousGrey versterkt de lancering van dit programma dankzij een humoristische campagne met een knipoog naar de ouders.

Kinderen worden steeds vroeger geconfronteerd met vragen rond seks en relaties. Dat komt omdat ze makkelijker toegang hebben tot het internet, waar ze vaak een verkeerd beeld krijgen van seksualiteit. Daarom is het dus van groot belang dat ze op een correcte manier geïnformeerd worden. Omdat Ketnet zich altijd als de grootste supporter van kinderen heeft geprofileerd, vinden ze het niet meer dan normaal dat ze hen begeleiden in deze zoektocht. ‘De dokter Bea show’ wil vragen over seksualiteit waar prille tieners, van pakweg 9 tot 12 jaar, mee kampen op een educatieve wijze behandelen. Op deze manier kunnen ze hun steentje bijdragen aan de opvoeding en de seksuele vorming van opgroeiende kinderen.

Om de lancering van dit programma te versterken werkte FamousGrey een campagne uit die zal lopen op radio en TV. De humoristische spotjes richten zich op de ouders en spelen in op het feit dat zij vaak niet goed weten hoe ze met hun kinderen moeten praten over seksualiteit. Omdat deze generatie kinderen opgegroeid is met Google zullen er ook Google Adwords ingezet worden die zich richten op kinderen die online op zoek gaan naar informatie over seksualiteit. Omdat ze bovendien vaak nog bepaalde woorden foutief schrijven zullen de Google Adwords ook verschijnen bij de fout geschreven zoektermen.

De campagne loopt vanaf donderdag 5 oktober en ‘De dokter Bea show’ zal vanaf vrijdag 13 oktober op Ketnet te zien zijn.

De dokter Bea show op Ketnet