FamousGrey en De Tijd/L’Echo introduceren zalmroze als politieke kleur

In de aanloop naar de aankomende verkiezingen worden kiezers overspoeld met allerlei stemtesten. De Tijd/L'Echo neemt echter een andere benadering. Ze moedigen lezers aan om eerst een onpartijdige mening te vormen voor ze partij kiezen op 9 juni.

De campagne, ontworpen door FamousGrey, maakt slim gebruik van de iconische zalmroze kleur van de krant. Met de slogan "Welke politieke kleur u ook kiest, begin bij zalmroze" wordt het belang van objectieve en kritische journalistiek onderstreept.

De Tijd/L’Echo brengt de komende weken een zo breed mogelijke waaier aan politieke content en komt met dossiers en podcasts over verschillende onderwerpen, maar steeds gebaseerd op juiste data en feiten. Zo zijn er onder andere de Noord-zuidinterviews, een interviewreeks in de krant waarbij telkens een politiek thema zal worden besproken met twee politieke zwaargewichten van beide kanten van de taalgrens. In De 7 van De 7 ontvangt Roan Van Eyck dan weer elke week een andere partijvoorzitter die hij 7 vragen zal voorleggen.

Met de campagne wil De Tijd/L’Echo kiezers aanmoedigen om actief deel te nemen aan het politieke discours op basis van een solide en uitgebreide kennis van de feiten en ideeën. Ze illustreert de toewijding van de krant aan het bevorderen van openheid, transparantie & objectieve informatie in alle journalistieke thema’s, en dus zeker ook de politiek.

In aanvulling op de printadvertenties is de campagne ook prominent aanwezig op verschillende online media. Hier wordt contextueel ingespeeld op het feit dat kiezers vanuit alle politieke hoeken worden gebombardeerd met campagneslogans, statements op X/Twitter of speeches op Tiktok. Om hun stem zonder bias te bepalen sporen we hen aan niet op algoritmes te vertrouwen maar wel op de feiten.

### EINDE PERSBERICHT ###

CREDITS

--------------

Client: Mediafin
Client contacts: Chantal Janssens, Sam De Moor, Sam Van Gerwen, Katleen Mertens

Agency: FamousGrey

Executive Creative Director: Peter Ampe
Creative Director: Antoinette Ribas ​
Creative Team: Familie Leysen
Account Director: Aurélie Thollebeek
Account Executive: Cedric Van Aken
Performance Marketing: Dieter Michielsen

Head of Production FamousGrey: Myriam Maes
Agency & Post-Producer FamousGrey: Birgit D’hont
Video Producer: Sven Vanhee
Design: Karen Vranken

PR: Famous Relations

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al meer dan 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey X, Famous Relations, FamousGrey Productions.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, Volvo, Nieuwsblad, VSV, helan, Hyundai, Campari, Aperol, De Tijd/L’Echo en KBC.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in het bruisende Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

Neem contact op met

Victoria Reginaplantsoen 1 1210 Brussel

+ 32 2 411 35 45

press@famousgrey.com

www.famous.be