FAMOUS presenteert nieuwe mediacampagne Delta Lloyd

Maandag 4 juni 2012 — Brussel, 4 juni 2012 — Reclamebureau FAMOUS lanceert vandaag de nieuwe Delta Lloyd-mediacampagne naar aanleiding van de nieuwe merkpositionering van de bank- en verzekeraar. Delta Lloyd Bank en Delta Lloyd Life benaderen de Belgische markt vanaf vandaag immers als één merk : ‘Delta Lloyd’, met als nieuwe baseline « Wij investeren in u ». Hiermee speelt Delta Lloyd in op het veranderd cliëntenprofiel dat een meer persoonlijke aanpak verwacht van zijn financiële dienstverlener. In dit kader focust FAMOUS in de mediacampagne dan ook op de ambitie van Delta Lloyd om drie maal meer tijd te investeren in zijn klanten. De campagne bestaat uit een tv-spot en een online-bannercampagne. Er wordt ook een tijdelijke campagne take-over voorzien van de Delta Lloyd website.   

Uit diverse peilingen blijkt dat klanten van banken en verzekeraars op zoek zijn naar een persoonlijkere benadering. Dit in schril contrast tot de wereld rondom ons, waarin alles snel moet gaan. Ook financiële transacties gebeuren steeds vaker met slechts een muisklik.

Time is money
Delta Lloyd breekt met deze trend en is ervan overtuigd dat een persoonlijke aanpak, waarbij financieel adviseurs voldoende tijd investeren in hun klanten, op lange termijn zal leiden tot meer kwalitatieve en duurzame beslissingen. De bank en verzekeraar heeft dan ook de ambitie drie maal meer tijd te investeren in zijn klanten. Een waardevol engamenent waar de mediacampagne van Delta Lloyd werd op verdergebouwd.

De kracht van contrast
De reclamespot toont, met een heel concreet voorbeeld, hoe het nemen van voldoende tijd tot betere resultaten leidt. ‘En omdat we voor televisie als medium gekozen hebben, gebruiken we de opname van een reclamespot als praktijkvoorbeeld van hoe meer tijd nemen het verschil maakt’, zegt Tim Driesen, Creatief Directeur bij FAMOUS. De kijker ziet in splitscreen twee verschillende opnames van een Delta Lloyd reclamespot. Het contrast tussen de twee spots is groot. Aan de spot rechts in beeld werd immers drie maal minder tijd besteed aan de casting en maquillage van de acteurs, aan de belichting van de set en aan de opbouw van het décor. Wat tot absurde situaties leidt. ’

‘We hebben vooral goed moeten lachen bij het maken van het rechtse deel van de spot. Maar als ik dan de bedenking maak dat zo iemand effectief het beheer van mijn persoonlijk vermogen in handen zou nemen, denk ik dat het lachen vlug gedaan zal zijn. En dat is precies wat we met deze campagne willen zeggen’ concludeert Tim Driesen.

Campagne Delta Lloyd 2012 (NL)