FAMOUS lanceert FAMOUS PRODUCTIONS

Het creatieve bureau onthult haar eerste realisatie voor Jupiler en Ancienne Belgique

Vrijdag 17 oktober 2014 — FAMOUS kondigt de oprichting van FAMOUS PRODUCTIONS aan, een productiehuis gespecialiseerd in branded content. FAMOUS PRODUCTIONS neemt een vliegende start met de première van een eerste realisatie voor Jupiler: ‘Best of Belgium’, een driedelige roadmovie naar aanleiding van het 35-jarig bestaan van de Ancienne Belgique.  

FAMOUS PRODUCTIONS produceert brand building branded content voor online, social en televisie. Tim Driesen, Creatief Directeur bij FAMOUS: “We geloven dat je met branded content een merk kan bouwen. Maar dan moet het wel gemaakt worden door merkenbouwers. Daarom willen we de expertise die we de voorbije 17 jaar bij FAMOUS hebben opgebouwd als merkenbouwers vanaf vandaag toepassen op branded content”.

Consumenten gebruiken het internet massaal om zich te oriënteren rond bepaalde beslissingen, aankopen,… Merken moeten daarop anticiperen met andere tools dan reclame. En daar is een kwalitatieve content-strategie een antwoord op. “Branded content is zeer interessant voor adverteerders”, aldus Tim Driesen: “In tegenstelling tot product placement, laat eigen audiovisuele content toe om meer gerichte keuzes te maken. Je bent immers als merk eigenaar van die content. En die kan en mag je inzetten in welk medium ook. Dàt maakt het nu net zo interessant.” 

Best of Belgium, de eerste realisatie van FAMOUS PRODUCTIONS

Het eerste wapenfeit van FAMOUS PRODUCTIONS is de driedelige docu “Best of Belgium”. De aanleiding? De 35ste verjaardag van de Ancienne Belgique. De opdrachtgever? Jupiler, sinds jaren een trouwe partner van de AB. De roadmovie vertelt het verhaal van de Londense band Is Tropical die met een motorhome vanuit Londen vertrekt om België te ontdekken. De groep ontmoet tijdens de trip tal van Belgische artiesten die een belangrijke plaats innemen in de geschiedenis van de AB. De productie wordt vanaf 10 oktober uitgezonden op Acht, en zal nadien ook beschikbaar zijn op www.bestofbelgium.com. Tim Driesen : “Deze roadmovie toont duidelijk wat wij bedoelen als we het hebben over branded content: entertainment, humor, emotie, …in een geloofwaardig kader voor het merk Jupiler. ‘Best of Belgium’ is alles behalve een lange reclamespot.”

 

 

The Best of Belgium Episode 1