FAMOUS lanceert computer-app voor 'Week Van Het Zien' die je doet wegkijken van je scherm

FAMOUS lanceert computer-app voor 'Week Van Het Zien' die je doet wegkijken van je scherm

Geef je ogen rust met Eyescare.

Brussel, 8 oktober 2015 – ‘Week Van Het Zien’, een initiatief van  A.P.O.O.B. (Algemene Professionele Opticiens- en Optometristenbond van België), lanceert vandaag op Wereldzichtdag de gratis computer-app ‘Eyescare’. Die app moet mensen sensibiliseren voor overmatig computergebruik. 

8 uur. Zolang zitten we ongeveer per dag naar een computerscherm te staren. Nochtans kan overmatig computergebruik onze ogen danig vermoeien en dat heeft vervelende gevolgen. Vermoeide ogen, wazig zicht, hoofdpijn… het zijn maar enkele van de vele symptomen die overmatig computergebruik kan veroorzaken.

“Nochtans is een simpele techniek om vermoeide computerogen tegen te gaan de 20-20-20-regel: elke 20 minuten 20 seconden van je scherm weg te kijken naar een voorwerp op 20 meter afstand”, stelt Vincent Breugelmans, woordvoerder van ‘Week Van Het Zien’. “Maar laat ons eerlijk zijn: wie heeft daar de discipline voor?”

Daarom lanceert ‘Week Van Het Zien’ vandaag Eyescare, een desktop-app, die je iedere twintig minuten een choquerende foto toont zodat je wel van je scherm moét wegkijken. En er is geen ontsnappen aan, want de foto wordt fullscreen op je scherm getoond, en verdwijnt pas na enkele seconden.

“Naast een effectief hulpmiddel aanbieden, willen we met ‘Eyescare’ vooral op een leuke manier een acuut en hedendaags probleem onder de aandacht brengen”, aldus Breugelmans.

Mensen die willen nagaan of hun zicht perfect in orde is, kunnen tijdens de ‘Week Van Het Zien’ hun ogen gratis laten testen bij een erkend opticien. Dat kan nog tot en met 17 oktober via weekvanhetzien.be. ‘Eyescare’ kan gedownload worden via eyescare.be.

Over A.P.O.O.B.

A.P.O.O.B. (Algemene Professionele Opticiens- en Optometristenbond van België) behartigt de belangen van het beroep van de opticien-optometrist in al zijn aspecten. Het streeft een optimale visuele zorgverstrekking na en promoot het beroep bij het brede publiek. 
 
Over ‘Week van het Zien’

Van 5 tot 17 oktober organiseert de Algemene Opticiens- en Optometristenbond van België (de A.P.O.O.B.) voor de 11e maal de “Week van het Zien”. Gedurende deze periode kan het publiek terecht bij één van de deelnemende opticiens-optometristen aan de « Week van het Zien » (zie deelnemers) voor een visuele testing! Met een eenvoudige ogentest controleren zij of het zicht optimaal werkt. De cliënt wordt ingelicht over het resultaat en over de eventueel te ondernemen stappen. Deze dienst wordt gratis en zonder enige aankoopverplichting aangeboden. Deze testing evalueert niet de gezondheid van de ogen, domein voorbehouden aan de oogarts.

De “Week van het Zien” kadert in een initiatief van de W.C.O., World Council of Optometry, in samenwerking met de WGO, Wereldgezondheidsorganisatie.

Contacteer ons
Vincent Breugelmans Woordvoerder ‘Week Van Het Zien’ , A.P.O.O.B.
Vincent Breugelmans Woordvoerder ‘Week Van Het Zien’ , A.P.O.O.B.
Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey Digital, Famous Relations, FamousGrey Productions en Buyerminds Brussels.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, NMBS, Volvo, Hyundai, Alken-Maes, Campari, IGLO en Visit Brussels.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in een 18e-eeuws klooster in de groene rand rond Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

FamousGrey
Hendrik Placestraat 43a,
1702 Groot-Bijgaarden