Famous lanceert campagne tegen zwartrijden voor De Lijn

Absurde online filmpjes zetten vertraagd afleveren sms-tickets in de kijker

Maandag 10 februari 2014 — Mechelen, 10 februari 2014 – Om zwartrijden met sms-tickets aan te pakken, zet De Lijn vanaf vandaag opnieuw het systeem in waarbij sms-tickets met een kleine vertraging worden afgeleverd. Zo zijn controleurs altijd een stap voor op zwartrijders die hun ticket pas op het voertuig aanvragen. Samen met extra controles zetten vier online filmpjes de nieuwe campagne tegen zwartrijden in. Het sms-ticket wordt erg veel gebruikt door jongeren.

Geit spoort jongeren aan sms-ticket tijdig aan te vragen 

Met een online campagne wil De Lijn zwartrijders bewustmaken van het feit dat sms-tickets geregeld vertraagd worden afgeleverd. De boodschap: vermijd een boete, koop een sms-ticket vóór je opstapt.

De campagnesite www.zwartrijden.be maakt duidelijk waarom het soms even duurt voor je een sms-ticket ontvangt. Vier filmpjes in een bizar ogend bedrijf tonen waarom het soms even kan duren voor je een sms-ticket ontvangt. Wanneer er een aanvraag voor een sms-ticket is, komt een proces voor vertraagde aflevering op gang. Zo is er een filmpje waarin een geitje een hindernissenparcours moet afleggen met een gsm op de rug. Pas als ze de aankomst bereikt, wordt het sms-ticket verstuurd. Elk filmpje heeft een ander afleveringsproces, het ene al absurder dan het andere.