Famous laat stotterende stem radiospot inspreken

Brussel, 23 april 2014 - Eén op de honderd mensen stottert, en dat komt niet zomaar omdat ze zenuwachtig zijn. Stotteren is vaak genetisch bepaald, al is de exacte oorzaak nog altijd niet achterhaald. Algemeen wordt aangenomen dat mensen stotteren door een timingstoornis in de hersenen. Mits therapie of begeleiding kunnen mensen geholpen worden om makkelijker en vlotter te spreken en vooral te durven spreken. En daar zijn vele mensen zich niet van bewust. Famous wilde dit samen met VZW Belangengroep Stotterende Mensen (VZW BEST) bewijzen door niet enkel te zéggen dat stotteren overwonnen kan worden, maar vooral door het te bewijzen.

Gedurende 5 weken werd iemand die stottert klaargestoomd om een professionele radio voice-over te worden. Het hele proces van casting tot coaching tot het inspreken van de radiospots werd gefilmd en is te bekijken in een online documentaire. Famous ging ook op zoek naar een adverteerder die aan dit project wilde meewerken en vond die in De Nationale Loterij: haar Win for Life-radiospots werd door Jordy, die al meer dan 25 jaar stottert, ingesproken. Zonder 1 hapering. 

De radiospots van de Nationale Loterij worden gevolgd door een persoonlijke boodschap van Jordy, waarin hij oproept om zijn verhaal te bekijken op http://overwinstotteren.be 

Het hele proces van casting tot coaching tot het inspreken van de radiospots voor Win for Life werd gefilmd en is te bekijken in een online documentaire op de site. 

Beluister alle spots op http://overwinstotteren.be 

 

Over FamousGrey

FamousGrey bestaat al 20 jaar en maakt sinds 2016 deel uit van de Grey Group, een van de meest innovatieve en creatieve reclame-netwerken ter wereld. Hun motto is Famously Effective. Niet enkel bouwt het bureau door middel van impactvolle campagnes elke dag aan de merken van haar klanten, maar ook aan hun business. Dit alles gebeurt dankzij 80 werknemers, waaronder specialisten in iedere discipline die de adverteerder vandaag nodig heeft. Verschillende van deze specialisaties groeiden intussen uit tot echte expert hubs, zoals FamousGrey Performance,  FamousGrey Digital, Famous Relations, FamousGrey Productions en Buyerminds Brussels.

FamousGrey maakt campagnes voor nationale en internationale bedrijven zoals Proximus, NMBS, Volvo, Hyundai, Alken-Maes, Campari, IGLO en Visit Brussels.

De kantoren van FamousGrey bevinden zich in een 18e-eeuws klooster in de groene rand rond Brussel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.famousgrey.com 

FamousGrey
Hendrik Placestraat 43a,
1702 Groot-Bijgaarden