FAMOUS laat kinderen de juiste dingen oppikken met Ketnet Jr.

Nieuwe Ketnet-campagne boordevol drank & drugs, gevaarlijke stunts en censuur

Woensdag 7 oktober 2015 — Ketnet lanceerde vorige week Ketnet Jr., een nieuw submerk op maat van de allerkleinsten. Naast een aangepast aanbod op televisie wordt er met de Ketnet Jr.-app, een meegroei-app gelanceerd. Daarin ontdekken peuters en kleuters samen met Kaatje & Kamiel, Bumba, Uki, Musti, Bob de Bouwer en nog vele andere Ketnet-vriendjes de wereld op een veilige, leuke en leerrijke manier. Ze zullen er content kunnen bekijken en spelletjes kunnen spelen. De app zal zich volledig aanpassen aan hun ontwikkeling. 

Gemoedsrust bieden

Ketnet Jr. is een kwaliteitslabel voor ouders. Eén dat ouders gemoedsrust biedt, dat hun kinderen de juiste dingen oppikken. Die boodschap werd door FAMOUS vertaald naar een ludieke campagne die bestaat uit een printcampagne, twee tv-spots, meerdere radiospots en uiteraard ook een digitaal luik.

Planken’ op keukenkasten

Kleine kinderen worden online te vaak geconfronteerd met een hele hoop content die niet op hun maat is. Wil je je als ouder gerust kunnen voelen dat je kinderen online de juiste dingen oppikken, download dan snel de Ketnet Jr.-app. 

In de televisiespot en de printcampagne zien we kleine kinderen stunts na-apen die ze hebben gezien op YouTube. Van ‘planken’ op de deuren van keukenkasten tot een gevaarlijke stunt met een winkelkar op een glijbaan.

Censuur

De campagne bevat daarnaast ook enkele radiospots. Daarin horen we hoe het taalgebruik van kinderen hun leeftijd soms ver vooruit is. Zo horen we in één van de radiospots kinderen luidkeels meezingen op de hit ‘Drank en drugs’ van Lil’ Kleine en Ronnie Flex. Een andere spot moest zelf gecensureerd worden met de nodige bieptonen.

12.000 downloads

De Ketnet Jr. app heeft inmiddels al 12.000 downloads Daardoor is het één van de meest gedownloade VRT-apps.

De Ketnet Jr.-App, helemaal ukkepukproof.

De Ketnet Jr.-App, helemaal ukkepukproof. (2)

Logo