FAMOUS en Week van de Friet roepen Vlamingen op om samen naar de frituur te gaan

Maandag 23 november 2015 — Vlamingen houden van heerlijke vers gebakken frietjes van de frituur. Onze frietkotcultuur werd niet voor niets opgenomen in de lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed. Toch zijn er tijdens de ‘Week van de Friet’ mensen die door omstandigheden niet in de frituur geraken. Omdat VLAM hen niet aan hun lot wil overlaten lanceert het in samenwerking met FAMOUS tijdens de ‘Week van de Friet’ een melodramatische TV-spot en drie grappige online filmpjes. Langs die weg kunnen vrienden elkaar op een toffe en persoonlijke manier uitnodigen om samen naar de frituur te gaan. Want iedereen verdient een frietje van de frituur!

Ludieke sensibiliseringscampagne

Koen Van Impe is het gezicht van de campagne. In een TV-spot roept hij Vlamingen op om mensen die niet naar de frituur geraken tijdens ‘Week van de Friet’ te steunen en hen te trakteren op een pak lekkere frietjes. ‘Vergeet hen niet. Steun hen via weekvandefriet.be en trakteer die mensen op frietjes van de frituur’.

 

Sharing is caring

Ook online speelt Van Impe de hoofdrol in drie grappige en totaal absurde filmpjes die je kan gebruiken om iemand heel persoonlijk uit te nodigen om samen frietjes te gaan eten in jouw of zijn/haar favoriete frituur. Je kan de filmpjes personaliseren en vervolgens versturen via www.weekvandefriet.be.

 

#Selfriet

Frietjes en sociale media. Een populair duo. Selfies die je neemt in de frituur, of met een pakje frieten, en op sociale media deelt met vermelding #selfriet worden op de campagnewebsite gedeeld. De orgineelste #Selfriet wint een jaar lang, gratis frietjes van de frituur. Frietverhalen zijn te volgen via Twitter en Instagram onder de hashtag #WeekvdFriet en natuurlijk #Selfriet.

 

Over Week van de Friet

De ‘Week van de Friet’ is een initiatief van VLAM in samenwerking met de Vlaamse frituristen en de aardappelschilbedrijven en vond voor het eerst plaats in 2000. Dit jaar loopt de ‘Week van de Friet’ van maandag 23 tot zondag 29 november.

 

Meer info: www.weekvandefriet.be 

 

VLAM - Week van de Friet - 01

VLAM - Week van de Friet - 02

VLAM - Week van de Friet - 03

VLAM - Week van de Friet - TV spot

Liesbeth Pyck PR Manager at FAMOUS